Per indult a Twitter ellen, mert állítólag nem fizetik ki a számlákat

2023. július 3. – 06:47

Másolás

Vágólapra másolva

Egy ausztrál cég 666 ezer dollárra pereli a Twittert – írja a Guardian. A kereset szerint azért, mert mióta tavaly októberben Elon Musk megvette a közösségi oldalt, állítólag nem fizetnek a szolgáltatásokért, amiket az ausztrál Facilitate nyújt nekik. Nem arról van szó, hogy panaszkodtak volna a szerződés miatt. Egyszerűen csak nem fizetnek.

A Facilitate irodai szolgáltatásokban utazik. A Twitter dublini és londoni irodájába érzékelőket telepítettek, a szingapúri irodát ők rendezték be, és a sydney-it pedig ők pakolták ki, és a Facilitate őrzi az irodából elhozott tárgyakat.

A Twitter egyelőre nem reagált bírósági iratban. Megpróbáltunk kérdéseket küldeni az esettel kapcsolatban a Twitter hivatalos sajtós címére, de természetesen csak egy kupac kakit kaptunk válaszul.

A világ egyik legfontosabb közösségi oldalának egy mosolygó kakit ábrázoló emoji az automata válasza – Fotó: Világi Máté / Telex
A világ egyik legfontosabb közösségi oldalának egy mosolygó kakit ábrázoló emoji az automata válasza – Fotó: Világi Máté / Telex

A kereset szerint nem ők az elsők, akik ilyen okból beperelték a Twittert. A Facilitate azt írja, hogy miután Musk átvette az irányítást az oldal felett, több olyan lépése is volt – a moderáció leépítése, szélsőjobbos és neonáci fiókok visszaengedése, a dolgozói leépítések –, ami erősen taszítja a hirdetőket. Emiatt kénytelen volt szorosabbra húzni a nadrágszíjat, ami azzal járt, hogy nem fizetnek számlákat. Egy elmélet szerint a Twitter a napokban azért korlátozza le a saját működését, mert nem fizetett a Google szervereiért. Musk szerint valójában csak az adatgyűjtést akarják korlátozni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!