Elon Musk mégis megvásárolhatja a Twittert

2022. október 4. – 23:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztették a Twitter tőzsdei kereskedését, miután elterjedt a hír, hogy Elon Musk ismét ajánlatot tesz a cég megvásárlására. A Bloomberg értesülései szerint az eredeti ajánlati áron, részvényenként 54,20 dollárért venné meg a Twittert Musk. A Twitter mindössze annyit közölt, hogy megkapta az ajánlatot. A vállalat részvényei 23 százalékot emelkedtek.

Elon Musk idén tavasszal adott 44 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot a közösségi médiaplatformra. Az üzletet már meg is kötötték, ám a milliárdos üzletember később az automatizált és spamfiókok számára vonatkozó hiányos információkra hivatkozva visszalépett, és megpróbált kihátrálni.

A cég ezután pert indított Musk ellen. A vállalat álláspontja szerint az automatizált fiókokra való hivatkozás csak egy kifogás, és a valódi ok az üzleti környezet megváltozása.

A tárgyalás október 17-én kezdődne, előtte azonban még van lehetőség peren kívül megegyezni. Musk ajánlata azonban azt mutatja, hogy ügyvédei szerint valószínűleg elveszítené a pert.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!