Elon Musk mégis megvásárolhatja a Twittert

2022. október 4. – 23:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztették a Twitter tőzsdei kereskedését, miután elterjedt a hír, hogy Elon Musk ismét ajánlatot tesz a cég megvásárlására. A Bloomberg értesülései szerint az eredeti ajánlati áron, részvényenként 54,20 dollárért venné meg a Twittert Musk. A Twitter mindössze annyit közölt, hogy megkapta az ajánlatot. A vállalat részvényei 23 százalékot emelkedtek.

Elon Musk idén tavasszal adott 44 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatot a közösségi médiaplatformra. Az üzletet már meg is kötötték, ám a milliárdos üzletember később az automatizált és spamfiókok számára vonatkozó hiányos információkra hivatkozva visszalépett, és megpróbált kihátrálni.

A cég ezután pert indított Musk ellen. A vállalat álláspontja szerint az automatizált fiókokra való hivatkozás csak egy kifogás, és a valódi ok az üzleti környezet megváltozása.

A tárgyalás október 17-én kezdődne, előtte azonban még van lehetőség peren kívül megegyezni. Musk ajánlata azonban azt mutatja, hogy ügyvédei szerint valószínűleg elveszítené a pert.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!