Kibertámadás érte a Samsungot, a hekkerek megszerezték a Galaxy-eszközök forráskódját és belsős infókat

2022. március 7. – 20:44

Másolás

Vágólapra másolva

A hétvégén jelent meg először hír, hogy kibertámadás érhette a Samsungot, a vállalat ezt hétfőn meg is erősítette a Bloombergenek. A támadást a LAPSUS$ nevű hekkercsoport vállalta magára (korábban az Nvidiától is loptak adatokat).

A Samsung szerint a támadók csak céges adatokhoz fértek hozzá, a felhasználók és a Samsung alkalmazottainak személyes adataihoz nem.

A cég szóvivője szerint az ellopott céges adatokkal a hekkerek megszerezték a „Galaxy-eszközök működéséhez szükséges forráskód egy részét” is. Azt nem erősítették meg, hogy valóban a LAPUS$ áll-e a támadás mögött, de elvileg már be is foltozták a kihasznált biztonsági réseket. Egyelőre nem tartanak attól, hogy az ellopott adatok befolyásolnák a vállalatot vagy a felhasználókat.

A LAPUS$ péntek délután egy 190GB-os torrent-fájlt posztolt a Telegramon, amiről azt írták, hogy bizalmas céges információkat tartalmaz, amivel kijátszhatóvá válik Samsung-okostelefonok védelme.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!