Megvette a Sony az eredeti Halo és a Destiny fejlesztőjét, 3,6 milliárd dollárral nőtt a januári videójátékos bevásárlások összértéke

2022. január 31. – 20:37

Másolás

Vágólapra másolva

A Sony Interactive Entertainment bejelentette, hogy 3,6 milliárd dollárért (1 140 195 600 000, azaz 1,14 billió forintért) megvették a Bungie-t, a Destiny (és persze a Halo eredeti) fejlesztőcégét – írja a GamesIndustry.biz. Miután az üzlet lezárul, a Bungie nem tagozódik be teljesen a PlayStationre fejlesztő stúdiók közé.

A Sony szerint viszonylag függetlenül dolgozhatnak majd, és olyan platformra fejleszthetnek a jövőben játékokat, amilyenre csak akarnak.

Ez valószínűleg egy célzott odaszúrás a Microsoftnak, ami a Bethesda felvásárlása után bejelentette, hogy a stúdió játékainak jelentős része csak Xboxra jönnek majd ki (és valami hasonló várható a januári Activision Blizzard felvásárlásból is).

Januárban valami eszméletlen összegeket költöttek a nagy kiadók a kisebb stúdiók felvásárlására. A Microsoft az 68,7 milliárd dollárért, azaz az éves magyar GDP közel feléért vette meg az Activision Blizzardot, a Take-Two pedig 12,7 milliárd dollárért vette meg a Zyngát.

A Bungie így mindkét nagy konzolgyártónál is megfordul. Először a Microsoft vette meg 2000-ben a stúdiót, csak hogy egy évvel később beindítsák a kiadó talán leghíresebb sorozatát, a Halo-t, 2007-ben kivásárolták magukat, majd kötöttek egy 10 éves szerződést az Activisionnel, amiből megszületett a Destiny. Most az Activision a Microsoftnál van, a Bungie pedig az Xbox legnagyobb konkurensénél.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!