Kirúgták az ausztrál úszóedzőt, aki az olimpián egy koreainak szurkolt

2024. szeptember 6. – 23:51

Másolás

Vágólapra másolva

A párizsi olimpia egyik legfurább sztorija volt az ausztrál úszóedző, Michael Palfrey esete, akit még a versenyek alatt hazaküldött az ausztrál csapat, miután azt nyilatkozta, hogy egy koreai úszónak szurkol.

Az eset úgy már egy fokkal érthetőbb, hogy ezt a koreai médiának nyilatkozta, és egy olyan úszóról, Kim Uminről (Kim Woo-min), aki korábban az ő tanítványa volt. A megszólalásából ezzel együtt botrány lett, ami most abban csúcsosodott ki, hogy az ausztrál úszószövetség felbontotta a szerződését, arra hivatkozva, hogy „megszegte a munkaszerződését, lejáratta magát, és súlyos károkat okozott az ausztrál úszósport hírnevének”. Azt azért hozzátették, hogy az edzői licencét megtarthatja.

Kim egyébként a 400 méteres gyorsúszásban indult, ahol két ausztrál riválisa is volt a döntőben. Végül a harmadik helyre jött be, az egyik ausztrál éppen előtte, a másik a negyedik helyen, mögötte ért célba, az olimpiai bajnok a német Lukas Martens lett.

Palfreynek három tanítványa úszott a párizsi olimpián: Zac Incerti a 4x200-as gyorsúszó váltóval egy negyedik helyet ért el, Abbey Connor 200 méteres pillangóúszásban a 7. lett, Alexandria Perkins pedig a 4x100-as női vegyes váltóban csak az előfutamban úszott, a döntőben (ahol az ausztrálok végül ezüstérmesek lettek) már nem.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!