Három kihagyott büntető nem fért bele, kikapott az elődöntőben a pólóválogatott

Legfontosabb

2024. augusztus 9. – 21:52

Három kihagyott büntető nem fért bele, kikapott az elődöntőben a pólóválogatott
Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-8-ra kikapott Horvátországtól a párizsi olimpia elődöntőjében. A válogatott jól védekezett, de a támadásai pontatlanok voltak, és több büntetőt is kihagytak a játékosok.

A mérkőzés közvetítését itt tudják visszaolvasni >>>

A válogatott miután az olaszokat legyőzte Vogel Soma parádés védéseivel, az elődöntőben a horvátokkal találkozott. Horvátország a negyedik helyen lépett tovább a csoportjából, de korántsem a szenvedős csoportmeccseken látott arcát mutatta a spanyolok ellen, és 10-8-ra legyőzte.

A horvátok megnyerték az első ráúszást, és be is fejezték Joković lövésével az első támadást. Erre három góllal válaszoltak a mieink, egy emberelőnyös figura végén Zalánki Gergő passzát Jansik Szilárd értékesítette, majd Vámos lőtte át a védelmet, Fekete Gergő is kihasználta a védekezés hibáját. Fatović duplával gondoskodott az egyenlítésről, utána Fekete Gergő nem tudta Bijać mellett a kapuba csúsztatni a labdát. A másik oldalon Vogel mutatott egy nagy bravúrt, nem hagyta, hogy meglepjék a szélről. 3-3-mal végződött az első játékrész.

A második negyedben Vámos ötméteresét Bijać hárította, de a kipattanó a balkezes magyar elé került, ő pedig kivárt, a kapus elsüllyedt, és felette a kapuba tette a labdát. A horvátok is kaptak egy büntetőt, de Fatović labdájával most nem tudott mit kezdeni a magyar kapus. A magyar létszámfölényt egy hihetetlenül szép megoldással használta ki Varga Dénes, öt méterről ejtett a kapuba. A magyar csapattal Fatović tartotta a lépést, belőtte a labdát a blokk mögé, amit Vogel nem tudott kiütni. Zuvela pontos távoli, felső sarkos lövésével 6-5-re a horvátok vezettek. A következő magyar támadás is elhalt, a horvátok kiharcoltak egy emberelőnyt, a kapitány időt kért, Fatović ezúttal is megtalálta a helyet, hol sebezhető Vogel, és a léc alá is lőtte a labdát. A félidőben így 7-5 volt oda.

A harmadik negyed elején Angyal Dánielt sikerült megjátszani emberelőnyben, aki okosan a kapuba helyezett. Az ellentámadásnál a horvátok kaptak előnyt, Bukić kiszorított helyzetből gyötörte a kapuba a labdát, Vogel csak beleérni tudott. A magyar kapus a következő támadásnál a helyén volt, előnyt is kaptunk, Manhercz pattintását Bijać kiütötte, a kipattanónál a magyar játékost víz alá nyomták, az ötméterest Manhercz nem tudta gólra váltani, mellé lőtte. A megszerzett labda után Jansik került lövőhelyzetbe öt méterre a kaputól, és a jobb felsőbe bombázott.

A horvátok hibátlanul játszották meg az előnyüket, Bukić egy gyors támadás végén habozás nélkül a kapu jobb oldalába bombázott. Az ellentámadásból ismét ötméteres járt a magyar csapat, Vámos magára vállalta, Bijać ezt a gondolatát is kiolvasta és kivédte. Vogel a legfontosabb pillanatban fogott egy szélről ellőtt labdát, így legalább maradt a kétgólos különbség (7-9).

Zalánki lövése gyenge volt, jó védekezés után az emberelőny megjátszása lassú és körülményes volt, hárították a horvátok. Öt perc sem volt már hátra, amikor Nagy Ádám megtalálta az utat a magasodó kezek közt a kapu jobb sarkáig, és már csak egy gól volt a hátrány.

A következő horvát támadást kivédekezték a magyarok, Vogel érezte meg jól az irányt. A mieink támadásánál kontrát fújtak, jöhettek a horvátok, de a lövésük erőtlen volt. A magyar csapat emberelőnybe került, középről megint Nagy vállalta el, de telibe lőtte a horvát kapust. A másik oldalon is kimaradt a helyzet, oldalhálót találtak.

Két perccel a vége előtt újra emberelőnyhöz jutott a magyar csapat, ami időt is kért. A helyzet kimaradt, ráadásul kiállították Vargát, erre a horvátok kértek időt. A támadás végén Kragić lőtt el, és a kapufát találta el. Kipattanóból megint támadhattak, és még Angyalt is kiküldték a bírók. A következő lövést Vogel védte, de maradt továbbra is a horvátoknál a labda, aki megpróbálták lepörgetni a maradék fél percet. A magyar csapatnak szűk 15 másodperce maradt támadni, még sikerült kapu elé játszani a labdát, de Zalánki utolsó pillanatos lövése a kapu fölé ment, maradt a 9-8-as állás.

A válogatott a harmadik helyért majd az Egyesült Államok csapatával játszik.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!