Hámori Luca: Az ellenfelemre nem lehet mondani egy rossz szót sem

2024. augusztus 3. – 19:38

Hámori Luca: Az ellenfelemre nem lehet mondani egy rossz szót sem
Hámori itt eltalálta algériai ellenfelét – Fotó: Mohd Rasfan / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

„Hálás vagyok, ez az első, amit szeretnék mondani, hogy itt lehettem. Minden félelmet, és minden kétségemet el tudtam hagyni, mielőtt beléptem a ringbe, élvezni tudtam ezt a háromszor három percet, egy pillanatig sem vagyok csalódott. Lehetett volna esélyem, mindent megtettem, ez most így alakult” – így nyilatkozott Hámori Luca, miután az algériai Imane Heliffel szemben egyhangú pontozással elveszítette a párizsi olimpia negyeddöntőjét.

A 66 kilós kőszegi versenyző arról beszélt még, hogy sportszerűen próbált viselkedni a ringben, ahogy a riválisa is.

„Az ellenfelemre sem lehet mondani egyetlen rossz szót sem. Az elmúlt pár nap mindenkinek nehéz volt. Tisztelettel vagyok felé, nincs egy rossz gondolatom sem felé, erről a helyzetről nem ő tehet. Mindketten kiálltunk küzdeni, ez most így alakult, a jövőben ez lehet másként is. Egyáltalán nem tette tönkre az olimpiámat a kialakult helyzet.”

Helif ezzel a győzelemmel már érmes, és két nap múlva a döntőért bokszol a thaiföldi Szuvannapheng ellen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!