Meghalt egy norvég kerékpáros, miután bukott az Osztrák körversenyen

2024. július 6. – 20:46

Meghalt egy norvég kerékpáros, miután bukott az Osztrák körversenyen
Az Osztrák körverseny egyik lejtmenete – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt André Drége norvég bringás, miután bukott az Osztrák körverseny negyedik szakaszának egyik lejtmenetében. A Coop-Repsol kerékpárosa 25 évet élt.

„Mély szomorúsággal és nehéz szívvel kell bejelentenünk, hogy elhuny André Drége. Július 6-án, szombaton az Osztrák körverseny 4. szakaszán a Großglockner lejtmenete során nagyon súlyos baleset történt, André bukott, és súlyos sérüléseket szenvedett” – írták közleményükben a szervezők.

Drége egy kisebb, kontinentális besorolású profi csapat bringása volt, és idén érte el legnagyobb sikereit, két görög többnapos versenyt is megnyert a szezon elején.

A szombat etapon két 2400 méter feletti magasságú hegy is szerepelt a programban, a második, Hochtor után következett egy bő harminc kilométernyi lejtmenet. Feltehetően itt történt a baleset, amelynek részleteiről keveset tudni. A rendőrség nyomozást indított az ügyben, Drége kerékpárját is megvizsgálják, és kikérdezik azokat a versenyzőket, akik a baleset idején a közelében tekertek.

A szakaszt az olasz Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) nyerte, Dina Márton pedig a 11. lett. A korábbi szakaszokon is jól versenyző magyar az összetettben a 9. helyen áll.

A díjátadót a tragikus baleset miatt törölték, és bizonytalanná vált, hogy megtartják-e a vasárnapi zárószakaszt. A kerékpárosokat sokkolta a hír, rengetegen osztoznak Drége családjának gyászában.

Tavaly a Svájci körversenyen is történt halálos versenybaleset, akkor Gino Mäder vesztette életét, ő is egy lejtmenetben bukott és zuhant egy mély szakadékba.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!