Kiestek az Eb-ről, de azért kitakarították maguk után az öltözőt a románok

2024. július 4. – 09:50

Másolás

Vágólapra másolva

Miután kedden Gakpo és Malen szétszedték a románokat, az eddigi legjobb meccsüket játszó hollandok pedig simán mentek tovább a foci-Eb-n, a románoknak még maradt kedvük takarítani. A csapat makulátlan rendben hagyta maga után a müncheni aréna öltözőjét, sőt még egy levelet is hagytak vendéglátóiknak.

Az UEFA a Facebook-oldalán tette közzé a levelet. A szövetség azt írta: „A tökéletes vendégek. Miután tegnap este kiestek, Románia makulátlanul, egy megható levéllel hagyta hátra a müncheni öltözőt a német házigazdáknak.”

A románok levelüket a saját nyelvük mellett németül is megfogalmazták. Azt írták, hogy a 2024-es Európa-bajnokság történelmük egyik legfontosabb futballélménye volt, és örülnek annak, hogy ehhez Németország biztosította a színpadot. „Minden mérkőzés, minden érzelem, minden élmény összehozott minket a foci varázsa körül” – írták. Majd kifejtették, hogy úgy távoznak Németországból, hogy tudják, mindent beleadtak. „Hálásak vagyunk mindazért, amit itt tapasztaltunk. Megtiszteltetés volt a nagy európai futballcsalád tagjának lenni” – írták. „Nagyon köszönjük, hogy otthon érezhettük magunkat!” – zárták levelüket.

A román csapat előtt már egy másik ország is híressé vált a meccsek utáni rendszeretetéről. Két éve a világbajnokságon a japánok hagytak maguk után tökéletes rendet és tisztaságot, mindezt azután, hogy legyőzték a németeket. A vizespalackokat és ételdobozokat, valamint a törölközőket is mind egy helyre gyűjtötték össze. Arról, hogy egyáltalán ott jártak, esetükben nem egy levél, hanem néhány origami papírdaru – Japánban a szerencse és a hosszú élet szimbóluma – árulkodott.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!