2–0-ra verték a németek Dániát a villámlás és jégeső miatt félbeszakított nyolcaddöntőben

2024. június 29. – 22:48

2–0-ra verték a németek Dániát a villámlás és jégeső miatt félbeszakított nyolcaddöntőben
Michael Oliver játékvezető az öltözőbe rendelte a csapatokat – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

35 perc játék után Michael Oliver játékvezető félbeszakította a Németország–Dánia Európa-bajnoki nyolcaddöntőt Dortmundban. Hatalmas villámlás után olyan eső zúdult a pályára, amiben borsó méretű jégdarabok is voltak.

A találkozót a németek nagyszerűen kezdték, az első negyedórában négyszer találták el a kaput, Schmeichelnek a legnagyobbat Havertz lövésénél kellett védenie, de Kimmich lövése is megtornásztatta a kapust. Schlotterbeck a kapuba fejelt egy szöglet után a negyedik percben, de a bíró azonnal jelezte, hogy szabálytalankodott, ezért elvette a találatot. Az első 15 perc végén Kroos végezhetett el kecsegtető helyről szabadrúgást, de a sorfalba rúgta a labdát 22 méterről.

A második negyedóra a dánoké volt, Eriksennek volt egy komolyabb helyzete a 21. percben, majd néhány perccel később Maehle próbálkozott éles szögből. Eriksen még jobb pozícióból rúghatott szabadot, mint Kroos a 31. percben, de az sem ment el a kapuig, mert blokkolta a sorfal. Gól nélküli állásnál, a 35. percben a játékvezető úgy döntött, hogy az öltözőbe kell menniük a csapatoknak, mert a fokozódó villámlás és a felhőszakadás miatt nem lehet játszani. Amikor a dánok az angolokkal találkoztak még a csoportban, a frankfurti stadiont be kellett fedni, hogy le tudják játszani a meccset.

Hogy milyen eső zúdult a nézőtérre, azt tökéletesen bemutatja ez a videó. Néhány drukker nem akart fedett helyre húzódni, inkább élvezték, hogy a tető nem vezette el jól a csapadékot.

25 perc szünet után 22 órakor kezdődött újra a találkozó, a gyepen már semmi sem látszott.

Az újrakezdés után egy perccel Schmeichelnek kellett ismét hatalmasat védenie, Havertz fejesénél ütötte ki szögletre a labdát. Válaszul Höjlund lőtt éles szögből az oldalhálóba.

A 45. percben maradt ki a meccs legnagyobb helyzete. Musiala labdaeladása után Eriksen indította a szélen Delaney-t, aki Rüdiger mellett elpasszolta a labdát, a középen érkező Höjlundnak egy kicsit hosszú volt, a kapujából viszont nagyszerűen kimozduló Neuer mellett nem tudta elpasszolni a labdát 10 méterről. Hajszálon múlt.

A második félidőt a dánok kezdték jobban, Andersen találatát a videóbíró elvette, mert lesen volt. Szabad szemmel nem lehetett érzékelni, hogy előrébb állt, de a számítógép kimutatta, talán két centi döntött.

Az 52. percben az átmeneti sokk után már a németek örülhettek,

mert a menteni igyekvő Andersen kezén irányt változtatott a labda a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig a videózás úgy döntött, hogy büntető jár a hazai csapatnak. Havertz állt a labda mögé, megtorpant, de nagyon pontosan rúgta a bal kapufa mellé a labdát. Schmeichel rajta volt, de kiütni nem tudta.

Az 59. percben Havertz fantasztikus labdaátvétel után egyedül mehetett kapura, elpörgette a kapus felett, de a kapufa mellett is, így nem tudta megduplázni góljai számát.

A 66. percben nagy dán lehetőség maradt ki, amikor Höjlund egy testcsellel becsapta Kimmichet, 14 méterről lőtt, de Neuer a helyén volt.

Egy perc múlva a németek egy nem túl bonyolult támadás végén megszerezték a második találatot. Schlotterbeck a balhátvéd posztjáról egy 64 méteres indítással hozta ziccerbe Musialát. A Bayern csatárának még arra is volt ideje, hogy felnézzen a tizenhatoson belül, és magabiztosan csavarta a bal kapufa mellé a labdát, Schmeichel ezzel szemben tehetetlen volt. Az viszont kissé érthetetlen, hogy miért nem indult el erre a labdára.

A hajrában Füllkrugnak volt még egy lesgólja, de a lényegesen ez már nem változtatott, Németország készülhet a negyeddöntőre, ahol pénteken a spanyol-grúz találkozó győztesével játszik.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!