Marco Rossi: Egyetlen pillanatát sem tudtam élvezni az Európa-bajnokságnak

2024. június 27. – 12:28

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar labdarúgó-válogatott szerda este elköszönt az Európa-bajnokságtól, a szövetségi kapitány, Marco Rossi csütörtök délelőtt a válogatott bázisán tartott sajtótájékoztatót a hazautazás előtt.

„Kicsit át kell gondolnom a történteket. Egyetlen pillanatát sem tudtam élvezni a mostani Eb-nek, mert nagyon rosszul kezdtünk, a Svájc elleni vereséggel.

Az első félidőben nem voltunk önmagunk, utána talpra álltunk, és már jobban játszottunk. Bennünk volt a jobb teljesítmény, de mindenkinek meg kell értenie, hogy ha nem kezded jól a tornát, utána minden bonyolulttá válik. Az első meccs kulcskérdés.

Meg kell próbálni nyerni, de a legfontosabb, hogy ne veszíts. Nekünk ezt nem sikerült elérni” – idézte a Sportal.hu a magyar szakembert.

A legszebb pillanat az volt, amikor a skótok ellen a játékvezető lefújta a mérkőzést a 101. percben, de emlékeztetett rá még egyszer, hogy nem tudta élvezni a tornát.

Sokat gondolkodott azon, mit kellett volna másként csinálnia. Akár a felkészülésben, akár a személyi döntésekben. De ezek a gondolatok szinte mindig a Svájc elleni meccs körül forogtak. A legjobb játékosokat hívta meg a keretbe. Mindig lehet kritizálni, de ahonnan ő látja a dolgokat, ha újrakezdhetné, akkor se tudna mást tenni.

A mi csapatunk akkor igazán erős, ha mindenki száz százalékot nyújt, és taktikailag szinte hibátlan meccset játszottunk. Mint ahogy Georgia játszott Portugália ellen, vagy ahogy Szlovénia döntetlent játszott Anglia ellen

magyarázta.

Rossi a Freiburg játékosát, Sallai Rolandot nevezte meg a legjobb magyar játékosnak, akit Skócia ellen a meccs emberének választottak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!