Büntetést kaphatnak a spanyolok, mert késő este adott interjút a kiskorú játékosuk, Lamine Yamal

2024. június 23. – 10:58

Másolás

Vágólapra másolva

A spanyol Lamine Yamal hatalmas játékkedvvel játszott csütörtökön az olaszok ellen, de a meccs utáni interjúja miatt pénzbüntetést kaphatnak a spanyolok, írja az osztrák Kronen Zeitung. Akár 30 ezer eurós, kicsit több mint 11 millió 900 ezer forintos bírságot is kiszabhat az UEFA a spanyol válogatottra.

Lamine Yamal akcióban az olasz Lorenzo Pellegrini ellen a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon – Fotó: Reuters / Leon Kuegeler
Lamine Yamal akcióban az olasz Lorenzo Pellegrini ellen a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon – Fotó: Reuters / Leon Kuegeler

A német ifjúságvédelmi törvények miatt ugyanis este 8 óra után nem dolgozhatnak a kiskorúak, a fiatal spanyol tehetség viszont még nagyon is kiskorú, még csak 16 éves. Ugyan a német törvény magára a profi sportra nem vonatkozik, de Yamal a meccs befejeztével nem ment haza lefeküdni. Ehelyett újságírói kérdésekre válaszolt, emiatt kaphat büntetést a spanyol válogatott.

Yamal június 15-én a horvátok elleni meccsen rekordot döntött: 16 évesen és 338 naposan ő lett a valaha volt legfiatalabb játékos az labdarúgó-Európa-bajnokságok történetében.

A spanyolok már biztos továbbjutók, a horvátok ellen 3-0-ra, az olaszok ellen 1-0-ra nyertek, így 6 ponttal vezetik a B csoportot. Már csak az albánok elleni meccs van nekik hátra a csoportkörből, és a találkozó egyértelmű esélyeseiként bőven lehetséges, hogy 9 ponttal fognak továbbmenni a legjobb 16 közé:

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!