Elengedett a ragasztó az olaszok mezén, sorra hullottak le az emblémák az albánok elleni meccsen

2024. június 16. – 10:15

Másolás

Vágólapra másolva

Mindössze huszonhárom másodpercig bírta kapott gól nélkül a címvédő olasz futballválogatott az idei Európa-bajnokságon. A szombat esti albán-olasz meccs legelején Federico Dimarco a lehető legrosszabb helyre dobta be a labdát, az albán Nedim Bajrami köszönte szépen a lehetőséget, és rövid felsőbe vágta az Eb-k történetének leggyorsabb gólját.

Az olaszok meze körülbelül ugyanannyi ideig bírta a gyűrődést, mint a védelmük.

A játékosaik épphogy csak beleizzadtak a mezbe, az ujjakra vasalt logók egyből megadták magukat. Ahogy Giovanni Di Lorenzo szerelésén is látszik, a 2020-as (valójában 2021-es) Eb-győzelemre emlékeztető embléma, valamint az UEFA jótékonysági alapítványának reklámja is fokozatosan elvált a meztől, és egészen addig ott lifegett, amíg teljesen le nem esett. Nem egyedi esetről volt szó, Jorginho és Riccardo Calafiori mezén is megfigyelhető volt az a jelenség, amit a meccsen lévő fotósok is kiszúrtak.

Fotók: Friso Gentsch / Getty Images, Claudio Villa / Getty Images, Gerrit van Keulen / ANP via Getty Images Fotók: Friso Gentsch / Getty Images, Claudio Villa / Getty Images, Gerrit van Keulen / ANP via Getty Images
Fotók: Friso Gentsch / Getty Images, Claudio Villa / Getty Images, Gerrit van Keulen / ANP via Getty Images
Fotók: Friso Gentsch / Getty Images, Claudio Villa / Getty Images, Gerrit van Keulen / ANP via Getty Images

Az olaszok végül megfordították a meccset. Az albán gólt részben összehozó Alessandro Bastoni már a 11. percben egyenlített egy fejessel, a 19. percben pedig Nicolò Barella lőtt távolról egy bombagólt. Olaszország a fordítás után végig fölényben maradt, és Thomas Strakosha bravúrjai nélkül sokkal nagyobb is lehetett volna a győzelmük. A B csoportban így Olaszország és Spanyolország is győzelemmel kezdett, az albánok és a horvátok nulla ponttal várják a folytatást.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!