Két napra szivárványszínűre világítják ki a müncheni arénát a foci-Eb alatt

2024. június 12. – 08:59

Két napra szivárványszínűre világítják ki a müncheni arénát a foci-Eb alatt
Fotó: CHRISTIAN KOLBERT / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Két napra a Pride miatt szivárványszínűre világítják ki a müncheni Allianz Arenát a labdarúgó-Európa-bajnokság ideje alatt – írja a Süddeutsche Zeitung nevű német lap. Ezen a két napon nem rendeznek mérkőzéseket a stadionban.

A stadion kivilágítása 2021-ben, az előző Európa-bajnokságon nagy port kavart. Az UEFA nem engedte, hogy a müncheni stadion szivárványszínű legyen azon a meccsen, amikor Németország fogadta a magyar válogatottat. Emiatt több német cég és a Barcelona is tiltakozott. Korábban Magyarországon indult online petíció a müncheni stadion szivárványos kivilágításáért, hogy ezzel is tiltakozzanak a melegellenessé eltérített pedofiltörvény ellen. Az ötlet elég komoly politikai támogatást kapott Bajorországban. Akkor Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azt mondta, károsnak tartja a sport és a politika összekeverését.

München hat mérkőzésnek ad otthont ezen az Európa-bajnokságon, beleértve a pénteki nyitómeccset Németország és Skócia között. A német válogatott június 19-én, Stuttgartban lép pályára Magyarország ellen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!