Veszített a csapata, ostorral csapott az egyik focistára egy dühös szurkoló Szaúd-Arábiában

2024. április 13. – 12:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Szaúdi Szuperkupa döntőjében az al-Hilal 4-1-re legyőzte az al-Ittihadot. Az al-Ittihad egyetlen gólját a csapat csatára, Abderrazak Hamdallah szerezte, aki a vesztes mérkőzés után vitába keveredett pár szurkolóval, ami azzal végződött, hogy az egyik drukker előkapott egy ostort, és a lelátóról rácsapott a focistára – írja a Telegraph.

Az esetről videófelvétel is készült. A 33 éves játékos a mérkőzés után keveredett vitába több szurkolóval, a felvételen látszik, hogy a szóváltás közben a focista egy palackból vizet locsol a lelátó felé, mire egy szurkoló ostorral többször is felé csap, egyszer pedig el is találja Hamdallahot. A sportolót a csapattársai és a biztonsági őrök menekítették ki.

Hamdallah nem hiába volt frusztrált, hiába szerzett ugyanis gólt az al-Ittihadnak, nem tudta megakadályozni, hogy csapata – amelyben Karim Benzema és N'Golo Kanté is szerepelt – megsemmisítő vereséget szenvedjen.

Az al-Hilal, amely az Ázsiai Bajnokok Ligája és a Szaúdi Király Kupa elődöntőjében is szerepel, 34 egymást követő mérkőzésre növelte győzelmi sorozatát, ami az élvonalbeli csapatokat tekintve világrekordot jelent. A klub a potenciális rekordszezon előtt mintegy 300 millió fontot költött játékosigazolásokra, miután átvette őket a szaúdi állami vagyonkezelő, a Mohammed bin Szalmán szaúdi koronaherceg által irányított Közberuházási Alap.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!