28 év után újra lesz magyar lovas az olimpián

2024. január 3. – 09:00

Másolás

Vágólapra másolva

28 év után újra lesz magyar lovas az olimpián: Kaizinger Balázs a lovastusa regionális rangsora alapján szerzett kvótát a 2024-es párizsi olimpiára – közölte a Magyar Lovassport Szövetség.

A szövetség beszámolója szerint hivatalossá vált, hogy a 44 éves Kaizinger egyike annak a két lovasnak – egy litván versenyző mellett –, aki a Közép- és Kelet-Európa, valamint Közép-Ázsia országait magában foglaló régió egyéni indulási jogát megszerezte a december 31-én zárult ranglistán.

Lovastusában 16 csapat vívta ki a párizsi részvételt, melyek három-három tagja egyéni induló is. A 65 fős mezőny maradék 17 helyét a múlt év végén zárult olimpiai ranglista alapján osztották ki úgy, hogy mind a hét régió legalább két-két indulási jogot kapjon.

A nyolc éve Németországban dolgozó és versenyző Kaizinger a sikeres kvalifikációval hosszú rossz sorozatot zárhat le, ugyanis legutóbb az 1996-os atlantai olimpián szerepelt magyar lovas, akkor a lovastusa egyéni és csapatversenyében öt magyar indult – írta az MTI.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!