A szabadfogású birkózó, Muszukajev vb-döntős, a bronzérmesen életmentő műtétet hajtottak végre

2023. szeptember 18. – 16:59

Másolás

Vágólapra másolva



Belgrádban szombaton kezdődött az idei olimpiai kvalifikációs birkózó világbajnokság. Vasárnap a 61 kilósok küzdöttek az érmekért. A grúz szabadfogású Sota Partenadze hatalmas csatában verte ukrán ellenfelét a bronzmeccsen. Az 5-5-ös döntetlent az döntötte el a javára, hogy az övé volt az utolsó pont.

Ahogy a fotókon látszik, a szőnyegen még ünnepelt, nem sokkal a találkozó után viszont rosszul lett, és rögtön kórházba vitték, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A birkózónak bélrepedése volt, a sürgősségi operáció két órán át tartott, és legalább tíz napig bent tartják a kórházban.

Ebben a súlycsoportban nem volt magyar induló. A 65 kilós Muszukajev Iszmail nagyszerű birkózással, az olimpiai bajnok japán Takutót, az orosz Mamedovot és az iráni Amuzadhalilit legyőzve jutott be a döntőbe. Kedd este a Puerto Ricó-i Sebastian Riverával csap össze. A 30 éves Muszukajev ezzel a sikerrel már olimpiai kvótát is szerzett. Legutóbb, az ötödik helyen zárt Tokióban.

„Iszmail ma elképesztő volt. Én már a második meccsén, a japán versenyző ellen láttam, hogy egészen különleges formában van” – kezdte értékelését Bánkuti Zsolt szövetségi kapitány az MTI-nek. – „Nagyon vissza akart vágni a tavalyi vereségért és sokat gondolkodtunk a megfelelő taktikán, mert az iráni nagyon kellemetlen ellenfél. Látszott, hogy Iszmail kontrázni próbált, de a második menetben neki kellett mennie és azt is megoldotta. Nagyon boldogok vagyunk. Azt gondolom, hogy holnap aranyérmet nyer, amit ilyen győzelmek után meg is érdemelne.”

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!