Nadal 2005 után először kihagyja a Garrost, jövőre pedig visszavonul

2023. május 18. – 17:47

Másolás

Vágólapra másolva

A spanyol Rafael Nadal 2005-ös bemutatkozása óta (akkor rögtön nyert is) először hagyja ki a francia teniszbajnokságot. A Roland Garroson 14-szer győztes Nadal csütörtökön bejelentette, hogy sérülése miatt visszalép a tornától – írta a CNN.

„A következő lesz az utolsó évem a profi teniszben”

– ezt is kijelentette a játékos. Jövőre, a párizsi olimpián salakon rendezik a teniszversenyeket, ha egészséges lesz, azon szívesen részt venne. Pekingben, 2008-ban egyéniben nyert, 2016-ban, Rióban pedig párosban.

A 22-szeres Grand Slam-győztes Nadal Ausztráliában sérült meg januárban, fel is kellett adnia az év első nagy tornáját. Április 20-án azt tudatta, hogy a csípősérülése sokkal nehezebben gyógyult, mint előzetesen gondolta, de a salakpályás szezonban megpróbál részt venni.

A 36 éves klasszis arról még nem tett bejelentést, hogy Wimbledonra felépül-e, de az az utalása, hogy távol lesz a pályáktól a következő néhány hónapban, arra enged következtetni, hogy az angol bajnokságon sem indul júliusban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!