Kifizették a 20 milliót a románok, Rapport Richárd már nekik sakkozik

2022. december 13. – 15:52

Kifizették a 20 milliót a románok, Rapport Richárd már nekik sakkozik
Rapport a 2024-es budapesti sakkolimpiára már román színekben érkezhet – Fotó: Pierre-Philippe Marcou / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A világranglistán a legelőkelőbb helyen álló magyar sakkozóért, Rapport Richárdért 50 ezer euró bánatpénzt fizetett Románia, ezt a szövetség elnöke, Szabó László árulta el a Sportal.hu-nak. Ez az összeg a szövetség költségvetésének a hetedrésze.

Rapport a januári, Wijk aan Zeeben rendezett szupertornán már román színekben állhat rajthoz. A Magyarországról előbb Belgrádba, majd Bukarestbe költöző nagymester visszautasíthatatlan ajánlatot kapott egy román milliárdostól, és mivel a hazai szövetség nem tudta támogatni, az országváltás mellett döntött. Az eset hátterét ebben a cikkben világítottuk meg.

Rapport a 14. helyen áll a decemberi világranglistán, 2740 Élő-ponttal, és így a legjobb magyar Almási Zoltán lett, aki a 62. pozíciót foglalja el. Rajta kívül nincs is a százban magyar játékos, ami a hazai hagyományokat ismerve lehangoló, különösen, mert a következő, 2024-es sakkolimpiát Budapest rendezheti meg.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!