Kifizették a 20 milliót a románok, Rapport Richárd már nekik sakkozik

2022. december 13. – 15:52

Kifizették a 20 milliót a románok, Rapport Richárd már nekik sakkozik
Rapport a 2024-es budapesti sakkolimpiára már román színekben érkezhet – Fotó: Pierre-Philippe Marcou / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A világranglistán a legelőkelőbb helyen álló magyar sakkozóért, Rapport Richárdért 50 ezer euró bánatpénzt fizetett Románia, ezt a szövetség elnöke, Szabó László árulta el a Sportal.hu-nak. Ez az összeg a szövetség költségvetésének a hetedrésze.

Rapport a januári, Wijk aan Zeeben rendezett szupertornán már román színekben állhat rajthoz. A Magyarországról előbb Belgrádba, majd Bukarestbe költöző nagymester visszautasíthatatlan ajánlatot kapott egy román milliárdostól, és mivel a hazai szövetség nem tudta támogatni, az országváltás mellett döntött. Az eset hátterét ebben a cikkben világítottuk meg.

Rapport a 14. helyen áll a decemberi világranglistán, 2740 Élő-ponttal, és így a legjobb magyar Almási Zoltán lett, aki a 62. pozíciót foglalja el. Rajta kívül nincs is a százban magyar játékos, ami a hazai hagyományokat ismerve lehangoló, különösen, mert a következő, 2024-es sakkolimpiát Budapest rendezheti meg.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!