Messiék elintézték a horvátokat, simán döntős Argentína

2022. december 13. – 22:55

Messiék elintézték a horvátokat, simán döntős Argentína
Fotó: Molly Darlington / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Az első fél órában elég rossz, utána pedig nagyon egyoldalú meccset játszott egymással Argentína és Horvátország, utóbbi történetének legsúlyosabb vereségét könyvelhette el a kedd esti 3-0-s pofonnal.

Az, hogy semmi említésre méltó nem történt az első félórában, még enyhe megfogalmazás, a 25. percig még kapura lövés sem volt, és akkor is az argentinok lőttek, annak ellenére, hogy labdabirtoklásban addig inkább a horvátok uralták a meccset. A játék inkább az argentin térfélen folyt, a horvátok próbálkoztak, de helyzetig sem jutottak. Az pedig már a 25. percben Mac Allister lövésénél is látszott, hogy az argentin kontrák veszélyesek.

A gólok is ezekből születtek az első félidőben, a 32. percben egy argentin kontránál a horvát védelem nem zárt össze időben, majd Álvarezt akadályozta Livaković kapus, ezért 11-eshez jutottak az argentinok, amit Messi magabiztosan értékesített is.

A 39. percben egy horvát szöglet után ismét kontráztak az argentinok, és ezúttal Álvarez végig is vitte, egészen a gólig.

Az argentinok a második félidő végére magukra találtak, nem sokkal a második gól után Mac Allister fejesét is csak éppen hárítani tudta a horvát kapus.

A második félidőben már sokkal veszélyesebben passzolgattak a horvátok, gól azonban nem lett ebből sem, egy argentin támadásból viszont igen: a 69. percben Messi tette lóvá Gvardiolt, remek passzából megint Álvarez lőtt gólt, így:

A 73. percig kellett várni az első kapura tartó horvát lövésre, de Perišić távoli próbálkozása meg sem kottyant Martínez kapusnak.

Az argentinok innentől örömfocit játszottak, ezen a világbajnokságon még nem is mutattak ennyire jó teljesítményt, igaz, a horvátok sokszor könnyítették meg a dolgukat. Hiába tűnt úgy a meccs elején, hogy a horvátok semlegesíteni tudják Messit, a PSG támadója végül csak észre tudta vetetni magát, és nem is csupán a 11-essel, a harmadik gólhoz adott passza is egészen pazar volt.

A horvátok a 81. percben jelképesen is elengedték a meccset, Zlatko Dalić szövetségi kapitány lehozta Luka Modrić csapatkapitányt. A 37 éves középpályásnak minden bizonnyal ez volt az utolsó vébéje.

Argentína–Horvátország 3-0

  • gólszerzők: Messi 34’, Álvarez 39', 69'
  • sárga lap: Livaković 32', Kovačić 32', Romero 68', Otamendi 71'

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!