A vb-trófea helyett egy kóbor macskát vihetnek haza angol focisták

2022. december 12. – 09:57

Másolás

Vágólapra másolva

Anglia 2-1-re kikapott Franciaországtól, így idén a legjobb négy közé sem jutott be a katari futball-világbajnokságon, de a válogatott két játékosa legalább nem üres kézzel tér haza. Kyle Walker és Josh Stones egy kóbor macskát honosított, miután négy hétig állandóan a nyakukra járt.

A két védő eredeti tervei szerint a hozzájuk csapódó, Dave-re keresztelt macskát csak akkor hozták volna haza, ha megnyerik a vb-t, de felülírták a terveiket, így jövőre mindenképpen beutaztatják az állatot.

Dave a hétvégén már az Katari Állatjóléti Társasághoz került, ahol nagyjából kétezer font körüli összegért a macska oltásokat és mikrocsipet is kapott. Új gazdáitól egyelőre el kell szakadnia, mert csak négy hónapos karantén után kerülhet hozzájuk. Az egyelőre még nem döntötték el, hogy ki lesz majd Angliában Dave gazdája.

„Az egyik nap csak úgy megjelent, úgy hogy most örökbe fogadtuk, és én Stonesy” – mondta Walker az Angol Futballszövetség hivatalos médiacsatornájának. „Dave-et szívesen látjuk az asztalnál. Néhányan tényleg nem szeretik a macskát, de én imádom őt” – mondta a védő. Stones pedig arról beszélt, hogy Dave az első nap után minden este odasomfordált hozzájuk, és várta, hogy ételt kap. Arról is beszámoltak a focisták, hogy a franciák elleni meccs előtt a macska egy riválisával verekedésbe keveredett, de nem lett nagy baja.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!