A lelátón halt meg egy amerikai újságíró az Argentína-Hollandia-meccs tudósítása közben

2022. december 10. – 08:58

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt Grant Wahl amerikai sportújságíró a katari világbajnokságon az Argentína-Hollandia meccs tudósítása közben pénteken, miután valószínűleg szívrohamot kapott, írja a Guardian.

Wahl a stadion legfelső sorában, a sajtópáholyban ült, amikor a hosszabbításban összeesett, orvosi segítséget hívtak hozzá, és megkezdték az újraélesztését. Végül kórházba szállították, de ott már csak a halálát tudták megállapítani. Wahl már hétfőn arról írt, hogy egy katari orvosi klinikát keresett fel, miután rosszul érezte magát.

Fotó: Grant Wahl / Twitter / Reuters
Fotó: Grant Wahl / Twitter / Reuters

„Az egész amerikai futballcsalád megrendülten értesült Grant Wahl haláláról” – írja a US Soccer Federation közleményében.

Ned Price, az amerikai külügyminisztérium szóvivője egy tweetben azt írta, hogy az Egyesült Államok „együttműködik a magas rangú katari tisztviselőkkel, hogy a lehető leggyorsabban teljesítsék a család kívánságát” a továbbiakat illetően.

Wahl a torna korábbi szakaszában azzal került a címlapokra, hogy az egyik stadion biztonsági személyzete feltartóztatta, mert szivárványszínű pólót viselt az Egyesült Államok-Wales elleni mérkőzésen. Azt mondta, hogy a pólóval az LMBTQ közösséggel való szolidaritását szerette volna kifejezni.

Grant Wahl volt az Egyesült Államok egyik legismertebb sportújságírója.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!