Monarchiaellenes molinók miatt bünteti meg az UEFA a Celticet

2022. szeptember 15. – 21:17

Másolás

Vágólapra másolva

Megbünteti az UEFA a skót Celtic csapatát, amiért a Sahtar Donyeck elleni varsói BL-meccsen (az ukránok az orosz katonai megszállás miatt nem tudnak otthon játszani) a szurkolói monarchiaellenes molinókat vittek a stadionba alig pár nappal II. Erzsébet királynő halála után. A BBC írja, hogy a meccset közvetítő kommentátornak kellett elnézést kérni, amiért a közvetítésben tisztán kiolvashatóak voltak a molinókra írt üzenetek.

Az egyik molinón Michael Fagan veszteségét sajnálták, amellyel arra a férfire utaltak, aki 1982 betört a Buckingham Palotába, és bejutott a királynő hálószobájába is. Egy másikon pedig az olvasható ki tisztán, hogy „bassza meg a korona”.

Fotó: Maciej Luczniewski / Maciej Luczniewski/NurPhoto
Fotó: Maciej Luczniewski / Maciej Luczniewski/NurPhoto

Érdekesség, hogy a Celtic ősi riválisa, a szintén glasgow-i Rangers a Napoli ellen a brit himnuszt játszotta le, a szurkolói pedig egy hatalma brit zászlót formáztak a lelátón, közepén Erzsébet arcképével. Ezzel egyébként a Rangers is megszegte az UEFA előírásait, hiszen Bajnokok ligája-meccsek előtt nem játsszák el az országok himnuszait, de itt most elnézte a skótok szabályszegését a szövetség.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!