Rapport Richárdot Romániába csábítja egy szponzor

2022. május 27. – 09:25

Rapport Richárdot Romániába csábítja egy szponzor
Rapport Richárd egy hollandiai versenyen idén januárban – Fotó: Olaf Kraak / ANP / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Szponzori ajánlatot kapott egy szerb származású romániai milliárdostól Rapport Richárd, a világ ötödik legjobb sakkozója, értesült a 24.hu.

„A nemrég befejeződött 2022 Superbet Chess Classic Romania sakkverseny főtámogatója, Sacha Dragic, a Superbet nevű cég szerb származású milliárdos tulajdonosa visszautasíthatatlan szponzori ajánlatot tett elé, amelynek segítségével lehetősége nyílna arra, hogy az elkövetkező években valós esélye legyen a világbajnoki cím elnyerésére. Úgy tudom, Ricsi döntött, és elfogadta az ajánlatát, amely azt is tartalmazza, hogy a jövőben román színekben ül asztalhoz”

– mondta a lap kérdésére a sakkozó édesapja.

A Magyar Sakkszövetséget is megkeresték, azt válaszolták, hogy „Rapport Richárd a magyar sakk legnagyobb értéke, Magyarország, az MSSZ, és a teljes magyar sakkcsalád szurkol neki, támogatja, és számít rá”.

Rapport Richárd tavaly ősszel került a legjobb tíz közé, 2009 óta nem volt ilyen, megjavította a hazai pontszámrekordot is. Rapport a júniusban kezdődő világbajnok-jelöltek tornáján játszik, amelyiknek a győztese kihívhatja a norvég Magnus Carlsent. Az idei olimpián a szerb felesége miatt Belgrádban élő Rapport nem vállalta a játékot. A 2024-es olimpiát Magyarország rendezi, a legjobb játékos kiválása hatalmas veszteség lenne. A 2014-ben olimpiai ezüstérmes magyar csapatnak Rapport a tagja volt.

A Telex úgy tudja, a magyar szövetség elnöke, Szabó László tárgyalt a román elnökkel a hétfőn, a honosítás kérdése is felmerült a beszélgetésükben. Romániában ilyenre még nem volt példa, Rapport esete precedenst teremthet.

A sakkban nem ritka, hogy országot váltanak a versenyzők, az örményekkel olimpiai bajnok Levon Aronjan amerikai színekben versenyzik tavaly óta. Rapport esetében is felmerült korábban már az amerikai szál, de ennyire konkrét ajánlatot nem kapott, mint most Dragictól.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!