Lewandowski és C. Ronaldo ott lesz a vb-n, Ibrahimovic nem

2022. március 30. – 00:14

Lewandowski és C. Ronaldo ott lesz a vb-n, Ibrahimovic nem
Ronaldo és Pepe ünnepel Portóban – Fotó: Miguel Riopa/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A portugál és a lengyel válogatott is kijutott Európából a november 21-én kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságra, miután a kontinentális pótselejtező második fordulójában, kedden előbbi az észak-macedónokat, utóbbi pedig a svédeket győzte le – jelentette az MTI.

Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo vezette portugálok 2-0-ra verték Észak-Macedóniát, amely múlt csütörtökön nagy meglepetésre kiejtette az Európa-bajnoki címvédő Olaszországot. A portói mérkőzésen elsősorban Bruno Fernandes villogott a hazai oldalon, ugyanis csapatának mindkét gólját ő szerezte.

Chorzówban a Robert Lewandowskival felálló lengyelek kiegyenlített meccsen gyűrték le a svédeket, akik az első félidőben többször kerültek helyzetbe, mint vendéglátójuk. A szünet után azonban tizenegyeshez jutott Lengyelország – Krychowiakot borították fel –, a büntetőt pedig Lewandowski nem hibázta el, így a vendégeknek kellett futniuk az eredmény után.

Svédország próbálkozott becsülettel, a lengyelek viszont jobban éltek a kínálkozó lehetőségekkel, és Piotr Zielinski 73. percben elért találatával eldöntötték a vb-szereplés kérdését. Nagy védelmi hibát használt ki a Napoli középpályása.

Európában még egy pótselejtezős párharc van hátra, azt júniusban rendezik, mert a skót-ukrán meccset az ukrajnai háborús helyzet miatt elhalasztották, ennek a párharcnak a győztese majd Walesszel játszik a vb-szereplésért.

  • Lengyelország-Svédország 2-0 (0-0), gól: Lewandowski (49., 11-esből), Zielinski (73.)
  • Portugália – Észak-Macedónia 2-0 (1-0), gól: B. Fernandes (32., 65.)

Afrikai továbbjutók: Szenegál, Ghána, Tunézia, Marokkó, Kamerun

Szenegál tizenegyesekkel múlta felül Egyiptomot, miután 1-0-ra nyert az idegenbeli hasonló arányú vereség után. Mohamed Szalah is kihagyta a sajátját, az első négy lövő egyaránt hibázott. Végül 3-1 lett a tizenegyesek után. Ghána idegenben lőtt góllal ejtette ki Nigériát. A hazai pályán elért gól nélküli döntetlen után idegenben 1-1 lett. Marokkó 4-1-gyel ütötte ki Kongót, míg Tunézia az idegenbeli 1-0-s siker után hazai pályán egy gól nélküli döntetlennel továbblépett. Kamerun az utolsó pillanatban, a 124. percben rúgta be Algériában azt a gólt, amivel kijutott a katari vb-re.

Ázsiai továbbjutók: Irán, Dél-Korea, Szaúd-Arábia, Japán
Dél-amerikai továbbjutók: Brazília, Argentína, Ecuador, Uruguay

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!