Kiírták a közbeszerzést az A8-as autópálya Gyergyóalfalu-Ditró közötti szakaszára

2024. október 14. – 15:43

Másolás

Vágólapra másolva

Közzétették az közbeszerzések elektronikus rendszerében (SEAP) az A8-as autópálya Gyergyóalfalu-Ditró közötti szakaszának tervezésére és kivitelezésére vonatkozó szerződést, az ajánlatok benyújtásának határideje 2024. november 25. – jelentette be hétfőn a Facebook-oldalán a szállításügyi miniszter.

Az Agerpres szerint Sorin Grindeanu azt írta, a 14,4 kilométeres Hargita megyei sztrádaszakasz munkálatainak becsült költsége 1,2 milliárd lej (áfa nélkül), amit uniós forrásokból fedez a minisztérium. A közbeszerzési eljárás nyertesének 10 hónap áll majd rendelkezésére a tervezésre és 24 hónap a kivitelezésre.

A Gyergyóalfalu-Ditró autópályaszakaszon 21 felüljárót és viaduktot, Gyergyóalfalunál pedig egy közúti csomópontot terveznek. A közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) hétfői közleménye szerint következő lépésként a dokumentáció jóváhagyása után közbeszerzési eljárást indítanak az A8-as autópálya Sóvárad és Gyergyóalfalu között 32,4 kilométeres szakaszának tervezésére és kivitelezésére is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!