Október 15-étől utalják a 250 lejes élelmiszer-vásárlási támogatásokat

2024. október 2. – 13:52

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 2,6 millió kedvezményezett kap októberben ismét 250 lejes élelmiszer-vásárlási támogatást – jelentette be szerdán az európai beruházások és projektek minisztere. Az Agerpres szerint Adrian Câciu azt mondta, a szociális kártyákra a támogatás átutalása október 15-én kezdődik.

A miniszter Facebook-bejegyzésben emlékeztetett, hogy a szociális élelmiszer-utalványokra jogosultak a 2210 lejes vagy annál kisebb összegű nyugdíjban részesülő nyugdíjasok, azok a fogyatékos személyek, akiknek jövedelme nem haladja meg a 2210 lejt, azok a legalább kétgyermekes családok, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 675 lejt, azok az egyszülős családok, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 675 lejt, továbbá a 2001/416-os törvény alapján szociális segélyben részesülők és a hajléktalan személyek.

A szociális kártyákra utalt összeggel kizárólag alapélelmiszerek és meleg étel vásárolható – emlékeztet a miniszter.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!