A lengyel Żabka 200 üzletet nyitna meg Romániában 2024 végéig

2024. június 24. – 13:38

Másolás

Vágólapra másolva

Żabka, Lengyelország legnagyobb kiskereskedelmi lánca 2023 végén lépett be a román piacra, és azt tervezi, hogy versenybe száll a helyi Mega Image lánccal. A cég már több mint 10 500 bolttal rendelkezik Lengyelországban, és naponta 3,5 millió vásárlót szolgál ki. Az első üzleteit Bukarestben nyitotta meg „Froo” márkanéven, és további terjeszkedést terveznek.

A ziare.com portál Anna Grabowskát, a Żabka International vezérigazgatóját idézi, aki elmondta, hogy Románia az első nemzetközi piacuk, és jelenleg öt egységük van, de gyors növekedést terveznek, hasonlóan a lengyelországi terjeszkedéshez. A cég célja, hogy megértse a román fogyasztók igényeit és ennek megfelelően alakítsa üzleti modelljét.

A Żabka üzletek Romániában is hasonló szabályokat alkalmaznak, mint Lengyelországban, ahol az üzletek fele úgy van elhelyezve, hogy kevesebb mint 500 métert kell megtenniük a vásárlóknak ahhoz, hogy eljussanak a legközelebbi ilyen boltba. Az üzletek a gyors és kényelmes vásárlásra összpontosítanak, elsősorban a városi fiatalokat célozva meg. Kínálatukban jelentős helyet foglalnak el a bistro jellegű ételek és italok, mint például kávé, szendvicsek és más gyorsan elkészíthető termékek, valamint az alapvető háztartási termékek. Az átlagos bolt 2 500 SKU-t (készletmegtartó egységet) tartalmaz. A Żabka saját márkás termékei, amelyek az üzletek kínálatának körülbelül 20%-át teszik ki.

A cég ambiciózus terjeszkedési tervei szerint 2024 végére 200 üzletet szeretnének megnyitni Romániában, és ennek érdekében felvásárolták a helyi DRIM Daniel Distribuţie FMCG vállalat többségi tulajdonrészét. Az első „Froo” üzleteket tesztüzemmódban nyitották meg, kizárólag egy meghatározott csoport számára, hogy jobban megismerjék a helyi fogyasztói elvárásokat.

Żabka jelentős növekedést ért el az elmúlt években, és 2023-ban Európa legnagyobb autonóm boltüzemeltetőjévé vált, miután elindította Żabka Nano üzleteit, amelyekben a vásárlók pénztár nélküli rendszerben vásárolhatnak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!