Kevés esély van rá, hogy év végére elkészül a Tordát kikerülő gyorsforgalmi út

2024. május 29. – 11:31

Másolás

Vágólapra másolva

Nem halad elég gyors ütemben a kivitelezés, ezért álommá válhat, hogy a sofőrök és a tordai lakosok 2025 tavasza előtt végig hajthatnak az A3-as és DN1-es országúttal összekötő gyorsforgalmi úton – írja a nagy infrastrukturális beruházásokra szakosodott Pro Infrastructura Egyesület.

A Tordatúr mellett épülő 5 kilométeres útszakasz elkészültével végre ki lehet kerülni a tordai forgalmat. A Pro Infrastructura Egyesület Facebook-bejegyzése szerint azonban A3-as autópályát a DN1-el összekötő gyorsforgalmi útnak kevés esélye van arra, hogy 2024 decemberében megnyíljon, azaz a szerződés szerinti befejezési határidő (2025 februárja) előtt.

A Pro Infrastructura Egyesület szombaton kapta lencsevégre az építkezésen dolgozókat, vagy jobban mondva nem nagyon serénykedő munkásokat. Ennek ellenére azt írták a kivitelezők (Dimex és a CON-A) úgy vélik jól haladnak.

Az egyesület szerint a decemberi korai nyitáshoz azonban sokkal keményebben kell nyomniuk, különösen a szerkezeteknél. Rengeteg megerősítést (támfalak) kell elhelyezzenek, és természetesen a forgalomnak való nyitáshoz hozzátartozik a többi földmunka, az aszfaltozás, a jelzések és a védőkorlátok is.

Szerintük, ha a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) tisztviselői nem sürgetik meg a munkálatokat, akkor a 2024-es befejezés csak álom marad, pedig az autósok, valamint a tordai lakosok már nagyon várják a nyitányt.

„A következő 2-3 hónapban kiderül, hogy maradnak-e a valós esélyek 2024 decemberére, vagy ilyenekről 2025 tavaszán beszélhetünk” – tette hozzá a Pro Infrastructura Egyesület.

Mint írtuk, a gyorsforgalmi út megépítését 2024 decemberére ígérték meg. Pedig megépítésével Románia egy kis lépéssel közelebb lenne azon tervéhez, hogy 2030-ig, teljesen megújuljon az ország közlekedési hálózata. Romániában ugyanis évtizedek óta húzódik a romániai autópályák megépítése. Mindeközben teljesen leromlott a vasúti hálózat is, és a hajózási infrastruktúrával sem áll túl jól az ország. Holott Románia földrajzi elhelyezkedése folytán ismét fontos geopolitikai stratégiák megkerülhetetlen szereplője lett, és a következő évek arról szólnak, hogy az ukrajnai újjáépítéshez is szükség lenne rá. Ha persze, volnának autópályák, vasút, kikötők.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!