Temesvár Szerbia felé kivezető körgyűrűje már júliusra elkészülhet

2024. május 17. – 16:18

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolcvannégy százalékban elkészült és idén júliusban át is adják a forgalomnak Temesvár déli, Szerbia felé kivezető körgyűrűjét – jelentette ki pénteken a szállításügyi miniszter.

Sorin Grindeanu szerint a 384 millió lejes beruházás munkálatai a megfelelő ütemben haladnak, és határidőre elkészül a 25,69 kilométeres szakasz, amely biztosítja az összeköttetést a város északi körgyűrűjével is.

Sajtótájékoztatóján a miniszter elmondta még, hogy öt árajánlat érkezett a nyugati körgyűrűszakasz megvalósítására kiírt versenytárgyalásra.

'Szeretnék tisztségben lenni akkor is, amikor sor kerül a szerződés aláírására' – mondta Grindeanu, leszögezve, hogy a lehető leghamarabb meg akarják kötni a szerződést a munkálatokra.

Arról is beszámolt, hogy nemsokára elkészül a Temesvárt Temesmórával (Moraviţa) összekötő gyorsforgalmi út megvalósíthatósági tanulmánya is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!