Aláírták a Marosvásárhely és Nyárádszereda közötti sztrádaszakasz kivitelezési szerződését

2024. február 16. – 14:47

Másolás

Vágólapra másolva

Aláírták pénteken a szállításügyi minisztérium székhelyén az A8-as autópálya Marosvásárhely és Nyárádszereda közötti szakaszának megtervezéséről és kivitelezéséről szóló, 2,46 milliárd lej értekű szerződést, írja az Agerpres.

A munkálatokra kiírt versenytárgyalást a török Nurol Insaat Ve Ticaret AS vállalat nyerte. A cégnek a szerződés szerint hat hónap áll a rendelkezésére az autópályaszakasz megtervezésére és további 24 hónap a kivitelezésére.

A 24,4 kilométeres sztrádaszakaszon összesen 36 hidat, felüljárót és viaduktot fognak építeni.

Az eseményen Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter elmondta, hogy a pénteken aláírt szerződés az utolsó azok közül, amelyeket az EU helyreállítási alapjából lehívott forrásokból finanszíroz a közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR). Magyarázata szerint ez azt jelenti, hogy a CNAIR-nak sikerült leszerződnie az országos helyreállítási tervben (PNRR) sztrádaépítésre előirányzott teljes összeget. Közlése szerint 18 szerződést írtak eddig alá, összesen 27,7 milliárd lej értékben, 410-412 kilométer autópálya kivitelezésére.

Az A8-as autópálya Marosvásárhelyt a román-moldovai határ mellett levő Ungheni-el köti majd össze, ebből a Marosvásárhely – Târgu Neamţ szakasz 211,1 kilométer hosszú. Ez utóbbi sztrádaszakasz egyik része a Marosvásárhely és Nyárádszereda közötti 24,4 kilométeres rész.

A szállításügyi minisztérium ugyancsak pénteken jelentette be, hogy versenytárgyalást hirdetett az Arad és Nagyvárad közötti 120 kilométeres gyorsforgalmi út kivitelezésére. A munkálatokra 8,5 milliárd lejt szán a CNAIR.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!