Már idén nyáron sor kerül Sepsiszentgyörgy körgyűrűjének átadására

2024. február 9. – 11:39

Másolás

Vágólapra másolva

Idén nyáron átadják 11,5 kilométer hosszú sepsiszentgyörgyi terelőutat a forgalomnak, írja a Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság közleménye alapján a helyi sajtó.

A brassói regionális igazgatóság (DRDP) képviselői szerint az első vasúti felüljáró fémgerendáinak felszerelése befejeződött, jelenleg a második felüljárónál folynak a munkálatok, és ha az időjárás kedvező lesz, folytatódik az aszfaltozás.

„Az első vasúti felüljárón befejeződött a fémgerendák felszerelése. Jelenleg az útvonal leghosszabb építményén, a vasút és az Olt folyó fölött átívelő 526 méter hosszú felüljárón az acélgerendák beépítése folyik. A biztonsági korlát egy részét az elmúlt hetekben már felszerelték. A kivitelező azt tervezi, hogy az időjárás függvényében folytatja az aszfaltozást. A munkálatok a parkoló területén lévő épületeken és a karbantartási és koordinációs központon is haladnak. A beruházás befejezési fázisa körülbelül 60%-os, és a forgalom a sepsiszentgyörgyi elkerülőn idén nyáron nyílik meg” – közölte a DRDP. A Facebookon és a YouTube-on egy rövid videót is közzétettek a munkálatok jelenlegi állásának bemutatására.

A sepsiszentgyörgyi körgyűrű munkálatai két évvel ezelőtt kezdődtek el, és a közel 300 millió lej értékű beruházást a Nagy Infrastruktúra Operatív Programon keresztül európai alapokból finanszírozzák.

A leendő körgyűrű 11,56 km hosszú lesz, mindkét irányban egy-egy sávos, 3,50 m széles, 4 körforgalommal, valamint három vasúti és Olt-folyó átkelővel.

Sepsiszentgyörgy terelőútja a 12-es országútból (DN12) válik ki Szotyor előtt, kikerüli Szotyort, Kilyént és Sepsiszentgyörgyöt és a város Csíkszereda felőli kijáratánál, a Sepsi Aréna után csatlakozik vissza a 12-es országútba.

Antal Árpád polgármester szerint Sepsiszentgyörgyre havonta több mint 500 000 autó hajt be, és az új körgyűrű a forgalom mintegy 20 százalékát fogja elterelni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!