Már idén nyáron sor kerül Sepsiszentgyörgy körgyűrűjének átadására

2024. február 9. – 11:39

Másolás

Vágólapra másolva

Idén nyáron átadják 11,5 kilométer hosszú sepsiszentgyörgyi terelőutat a forgalomnak, írja a Regionális Út- és Hídügyi Igazgatóság közleménye alapján a helyi sajtó.

A brassói regionális igazgatóság (DRDP) képviselői szerint az első vasúti felüljáró fémgerendáinak felszerelése befejeződött, jelenleg a második felüljárónál folynak a munkálatok, és ha az időjárás kedvező lesz, folytatódik az aszfaltozás.

„Az első vasúti felüljárón befejeződött a fémgerendák felszerelése. Jelenleg az útvonal leghosszabb építményén, a vasút és az Olt folyó fölött átívelő 526 méter hosszú felüljárón az acélgerendák beépítése folyik. A biztonsági korlát egy részét az elmúlt hetekben már felszerelték. A kivitelező azt tervezi, hogy az időjárás függvényében folytatja az aszfaltozást. A munkálatok a parkoló területén lévő épületeken és a karbantartási és koordinációs központon is haladnak. A beruházás befejezési fázisa körülbelül 60%-os, és a forgalom a sepsiszentgyörgyi elkerülőn idén nyáron nyílik meg” – közölte a DRDP. A Facebookon és a YouTube-on egy rövid videót is közzétettek a munkálatok jelenlegi állásának bemutatására.

A sepsiszentgyörgyi körgyűrű munkálatai két évvel ezelőtt kezdődtek el, és a közel 300 millió lej értékű beruházást a Nagy Infrastruktúra Operatív Programon keresztül európai alapokból finanszírozzák.

A leendő körgyűrű 11,56 km hosszú lesz, mindkét irányban egy-egy sávos, 3,50 m széles, 4 körforgalommal, valamint három vasúti és Olt-folyó átkelővel.

Sepsiszentgyörgy terelőútja a 12-es országútból (DN12) válik ki Szotyor előtt, kikerüli Szotyort, Kilyént és Sepsiszentgyörgyöt és a város Csíkszereda felőli kijáratánál, a Sepsi Aréna után csatlakozik vissza a 12-es országútba.

Antal Árpád polgármester szerint Sepsiszentgyörgyre havonta több mint 500 000 autó hajt be, és az új körgyűrű a forgalom mintegy 20 százalékát fogja elterelni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!