Borbély Károly lett a Hidroelectrica vezérigazgatója

2023. november 7. – 10:23

Másolás

Vágólapra másolva

Borbély Károly, az RMDSZ korábbi informatikai és hírközlési minisztere lett a Hidroelectrica vezérigazgatója a következő négy évre, írja a Digi 24 a vállalat közleményére hivatkozva.

A Hidroelectrica Románia legnagyobb zöldenergia-termelője és az országos energiarendszerben szükséges technológiai szolgáltatások fő biztosítója. A vállalat 187 erőművet üzemeltet 6,3 GW vízenergia kapacitással. Ezekhez járul a Konstanca megyei Crucea szélerőműpark, amelynek beépített kapacitása 108 MW. A Hidroelectrica 80 százaléka a román állam tulajdonában van, a kettes pillért biztosító magánnyugdíjalapok mintegy 10 százalékát birtokolják, a fennmaradó 10 százalékot pedig más befektetők.

A vajdahunyadi születésű Borbély Károly a Tăriceanu-kormányban, 2007-2008-ban volt informatikai és hírközlési miniszter, majd a gazdasági és az energiaügyi minisztérium államtitkáraként dolgozott, később pedig Hidroelectrica fejlesztési és beruházási igazgatója volt.

Borbély kinevezéséről azt írja az Economica portál, hogy várható volt, tekintettel arra, hogy a politikusnak szoros kapcsolata van Marcel Ciolacu miniszterelnökkel, mivel felesége a Ciolacuhoz közel álló Ionel Gagu buzăui üzletember lánya.

Önéletrajza szerint Borbély a Dimitrie Cantemir magánegyetemen tanult idegenforgalmat és kereskedelmi menedzsmentet, és 1999-ben licencvizsgázott a BBTE-n.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!