Románia újabb városában nyit áruházat az IKEA

2023. október 4. – 16:46

Másolás

Vágólapra másolva

A világ legnagyobb bútoráruháza, a svéd IKEA bútoripari konszern előkészíti a terepet egy új iași-i áruház megnyitására, írja a profit.ro.

A projekt első fázisa 4,2 millió eurós beruházással jár. A beruházás befejezését legfeljebb három évre becsülik.

A lap szerint a svéd óriáscég lépését 10 éves elemzés előzte meg, ahol Iaşi csak egyike volt azoknak a lehetséges desztinációknak, ahol IKEA létesülhetne. Legalábbis egészen mostanáig.

  • 2023 júliusában előzetes adásvételi szerződést írtak alá egy 52 105 négyzetméteres telekre, mely a Brico Depot áruház közelében található
  • Az IKEA négy évvel ezelőtt nyitott egy online rendelésgyűjtő központot Iaşi-ban

Az IKEA júniusban nyitotta meg a temesvári áruházat. Ez az IKEA harmadik áruháza Romániában. A svéd cégnek két másik üzlete van Romániában, mindkettő Bukarestben, az első 2007-ben nyílt meg Băneasában, a második pedig 2019-ben, a Theodor Pallady negyedben.

Bár az IKEA-nak Temesvárról érkezik a legtöbb online megrendelése, a vállalat sokáig halogatta az egység megnyitását. Temesváron végül 26 000 négyzetméter alapterületű áruház nyílt, mely több mint 60 millió eurós beruházást jelentett.

Az IKEA képviselői szerint Brassó és Kolozsvár még mindig szerepel az új áruházak listáján.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!