Jelentősen megdrágultak a használt autók Romániában, de még mindig népszerűek

2023. július 19. – 12:58

Másolás

Vágólapra másolva

A használt autók átlagos ára idén 17 százalékkal nőtt Romániában 2022-höz képest, több mint 12.800 euróra – írja az Instant.ro online autókereskedés szerdán közzétett adatai alapján az Agerpres.

Ezek szerint sorrendben a Volkswagen, a BMW, az Audi, a Renault, a Mercedes, illetve a Ford és a Skoda a legkedveltebb használtautó-márkák az országban, és a korábbi évektől eltérően 2023-ban a vásárlók érdeklődése nőtt a benzin meghajtású gépkocsik iránt a dízelek rovására.

Az adatokból kiderül az is, hogy idén május-júniusban a Romániában értékesített és forgalomba helyezett gépkocsik kétharmada (45.000 darab) használt autó volt. Utóbbiak aránya az előző év azonos időszakában 73 százalék volt.

Az Instant.ro elemzése szerint a romániaiak 150 ezer és 200 ezer megtett kilométer között cserélnek leggyakrabban autót. Akik pedig használt gépkocsit vásárolnának, azok közül egyre többen az utcai terepjárókat (SUV) preferálják. A legkedveltebb márkák a Ford Kuga és az Audi Q5.

A használt autók piacán a Dacia Duster kelendőbb a Dacia Logannál, míg a Hyundai SUV modelljei (Tucson, Santa Fe) és a Toyota RAV 4 keresettebbek ugyanezeknek a márkáknak a szedánjainál, mint amilyenek az i20, i30, Avensis és Corolla modellek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!