351 százalékkal lesz nagyobb idén a CFR utasszállító részlegének vesztesége, mint tavaly volt

2023. július 15. – 09:49

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy 795 millió lejes veszteséggel számol idei költségvetésében a Román Államvasutak utasszállító részlege, a CFR Călători. Ez a tavalyinál három és félszeresen, azaz 351 százalékkal nagyobb veszteség mint a tavalyi, írja az Agerpres.

A pénteken közvitára bocsátott büdzsé-tervezetében a vállalat azzal indokolta a veszteségek nagy arányú növekedését, hogy idén jelentősen csökkentek az utazási költségtérítési támogatásokból származó bevételei, nőttek a dologi kiadásai, illetve nőnek a személyzeti költségei a vasutasok jogállását szabályozó törvény július elsejei hatályba lépése miatt.

A CFR Călători idén a tavalyinál 22,47 százalékkal nagyobb, 1,261 milliárd lejes üzleti forgalommal számol, és a bevételeinek 23,16 százalékos növekedésével tervez. Ezt arra alapozza, hogy bővítette a szolgáltatásait és tavaly júliustól megemelte a tarifáit.

A vállalatnak a költségvetés tervezete szerint az év végén mintegy 11.550 alkalmazottja lesz, 450-nek kevesebb, mint a múlt év végén, és bruttó 7.400,65 lejes átlagfizetéssel tervez.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!