351 százalékkal lesz nagyobb idén a CFR utasszállító részlegének vesztesége, mint tavaly volt

2023. július 15. – 09:49

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy 795 millió lejes veszteséggel számol idei költségvetésében a Román Államvasutak utasszállító részlege, a CFR Călători. Ez a tavalyinál három és félszeresen, azaz 351 százalékkal nagyobb veszteség mint a tavalyi, írja az Agerpres.

A pénteken közvitára bocsátott büdzsé-tervezetében a vállalat azzal indokolta a veszteségek nagy arányú növekedését, hogy idén jelentősen csökkentek az utazási költségtérítési támogatásokból származó bevételei, nőttek a dologi kiadásai, illetve nőnek a személyzeti költségei a vasutasok jogállását szabályozó törvény július elsejei hatályba lépése miatt.

A CFR Călători idén a tavalyinál 22,47 százalékkal nagyobb, 1,261 milliárd lejes üzleti forgalommal számol, és a bevételeinek 23,16 százalékos növekedésével tervez. Ezt arra alapozza, hogy bővítette a szolgáltatásait és tavaly júliustól megemelte a tarifáit.

A vállalatnak a költségvetés tervezete szerint az év végén mintegy 11.550 alkalmazottja lesz, 450-nek kevesebb, mint a múlt év végén, és bruttó 7.400,65 lejes átlagfizetéssel tervez.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!