Budapestre lehet a legolcsóbban, Barcelonába a legdrágábban repülni Brassóból

2023. március 30. – 15:37

Másolás

Vágólapra másolva

Barcelonába lehet a legdrágábban, Budapestre pedig a legolcsóbban repülni majd a brassói repülőtérről az újonnan induló légitársaság, a Dan Air járatain – írja a BizBrașov nevű portál, amely állítása szerint hozzájutott a légitársaságtól a jegyek kezdőáraihoz.

Arról már korábban írtunk, hogy a légitársaságnak egyelőre még szerződése sincs a Brassó melletti Vidombákon felépült, várhatóan június 15-én induló repülőtért működtető vállalattal. Sőt, a légitársaságnak még a weboldala sem indult el, ennek ellenére sajtómegkeresésekre korábban igazolta, hogy az alábbi útvonalakon tervez indítani járatokat, a BizBrașov információ szerint a következő kezdőárak mellett:

  • Brassó – Barcelona – Brassó (minden kedden) – 99 euró;
  • Brassó – Brüsszel – Brassó (minden szerdán) – 89 euró;
  • Brassó – Budapest – Brassó (minden kedden és vasárnap) – 39 euró;
  • Brassó – London – Brassó (minden pénteken) – 79 euró;
  • Brassó – Milánó – Brassó (minden hétfőn) – 72 euró;
  • Brassó – München – Brassó (minden szombaton) – 79 euró;
  • Brassó – Nürnberg – Brassó (minden csütörtökön) – 79 euró;
  • Brassó – Stuttgart – Brassó (minden csütörtökön) – 69 euró.

A Dan Air-t 2017-ben hozta létre Dan Iuhas pilóta. A cégjegyzék szerint a vállalatot eredetileg Just Us Air néven alapították, ezt keresztelték át nemrég Dan Airre. A társaság mögött a Wab Aero Services Kft. áll, amelynek egy bizonyos Matt Ian David az adminisztrátora. A Boardingpass szerint a cég tulajdonában álló három Airbus A320-asra, valamint egy Airbus A330-asra már a Dan Air logót festették fel. A flottájához tartozó Airbus A319-est jelenleg az Air Serbia használja.

Azt a témát, hogy a Dan Air hogyan indíthat járatokat Brassóból, ha egyelőre még szerződése sincs a repülőtérrel, itt jártuk körbe.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!