Válságtréning Gündisch Ágnessel: Olyan nincs, hogy ideális környezet

Legfontosabb

2023. február 9. – 07:52

Másolás

Vágólapra másolva

Milyen nehézségekkel szembesült az elmúlt években a több mint két évtizedes múlttal rendelkező vállalatuk, és hogyan kerekednek felül ezeken – erről kérdeztük Gündisch Ágnest, a Nobila Casa lakberendezési üzletlánc ügyvezető igazgatóját a Válságtréning második részében. A Pénzcsinálók videósorozatában olyan erdélyi vállalkozók és vállalatvezetők beszélnek válságmenedzsmentről és az üzleti alapelveikről, akik az elmúlt időszakban bizonyították, hogy a nehéz gazdasági kontextus egyben új lehetőségeket is jelenthet.

„Már volt egy varrodánk, ahol a használt ruhákat javítottuk, az innen megmaradt anyagvégekből kezdtünk kötényeket, asztalterítőket, párnákat készíteni. Abban az időszakban gyakorlatilag még nem létezett lakberendezési áruház, nagy keletje volt ezeknek a termékeknek, főleg, amikor hasznos tárgyakkal, csészékkel, tányérokkal párosítottuk” – meséli Gündisch Ágnes, 1999-ben milyen körülmények között döntöttek úgy, hogy a család már létező vállalkozása mellett lakberendezési üzletet indítanak.

Az indulás óta persze alapvetően változott meg a lakberendezési tárgyak piaca. Míg korábban ezekre a termékekre a vásárlók alapszükségletként tekintettek, hiszen eleve nehéz volt beszerezni az ilyen eszközöket, ma már sokkal inkább számítanak a trendkövetéssel, kissé már a luxuscikkeket idéző tulajdonságokkal kapcsolatos elvárások. Gündisch Ágnes szerint az emberek most már hangulatot teremtenének, élményt élnének meg otthon is ezeknek a termékeknek köszönhetően, illetve ezeket a szempontokat veszik figyelembe ajándékvásárlásnál is.

Az is lényeges változást hozott számukra, hogy idővel nemzetközileg jegyzett, tőkeerős versenytársak jelentek meg a piacon, akiknek az üzletpolitikája inkább az alacsony árakra épített, de ezt az akadályt is sikerrel vették. Meghatározó volt az a döntésük, hogy nem akarnak árversenybe bonyolódni velük, és a szélesebb termékpaletta helyett lemondanak bizonyos termékekről, egyúttal időtállóbb, trendibb kínálatra fókuszálnak – mondja a cégvezető, aki szerint az egyik legnagyobb erősségük, hogy már több mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek a helyi piacon.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!