Válságtréning Gündisch Ágnessel: Olyan nincs, hogy ideális környezet

Legfontosabb

2023. február 9. – 07:52

Másolás

Vágólapra másolva

Milyen nehézségekkel szembesült az elmúlt években a több mint két évtizedes múlttal rendelkező vállalatuk, és hogyan kerekednek felül ezeken – erről kérdeztük Gündisch Ágnest, a Nobila Casa lakberendezési üzletlánc ügyvezető igazgatóját a Válságtréning második részében. A Pénzcsinálók videósorozatában olyan erdélyi vállalkozók és vállalatvezetők beszélnek válságmenedzsmentről és az üzleti alapelveikről, akik az elmúlt időszakban bizonyították, hogy a nehéz gazdasági kontextus egyben új lehetőségeket is jelenthet.

„Már volt egy varrodánk, ahol a használt ruhákat javítottuk, az innen megmaradt anyagvégekből kezdtünk kötényeket, asztalterítőket, párnákat készíteni. Abban az időszakban gyakorlatilag még nem létezett lakberendezési áruház, nagy keletje volt ezeknek a termékeknek, főleg, amikor hasznos tárgyakkal, csészékkel, tányérokkal párosítottuk” – meséli Gündisch Ágnes, 1999-ben milyen körülmények között döntöttek úgy, hogy a család már létező vállalkozása mellett lakberendezési üzletet indítanak.

Az indulás óta persze alapvetően változott meg a lakberendezési tárgyak piaca. Míg korábban ezekre a termékekre a vásárlók alapszükségletként tekintettek, hiszen eleve nehéz volt beszerezni az ilyen eszközöket, ma már sokkal inkább számítanak a trendkövetéssel, kissé már a luxuscikkeket idéző tulajdonságokkal kapcsolatos elvárások. Gündisch Ágnes szerint az emberek most már hangulatot teremtenének, élményt élnének meg otthon is ezeknek a termékeknek köszönhetően, illetve ezeket a szempontokat veszik figyelembe ajándékvásárlásnál is.

Az is lényeges változást hozott számukra, hogy idővel nemzetközileg jegyzett, tőkeerős versenytársak jelentek meg a piacon, akiknek az üzletpolitikája inkább az alacsony árakra épített, de ezt az akadályt is sikerrel vették. Meghatározó volt az a döntésük, hogy nem akarnak árversenybe bonyolódni velük, és a szélesebb termékpaletta helyett lemondanak bizonyos termékekről, egyúttal időtállóbb, trendibb kínálatra fókuszálnak – mondja a cégvezető, aki szerint az egyik legnagyobb erősségük, hogy már több mint 20 éves tapasztalattal rendelkeznek a helyi piacon.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!