Válságtréning Rigó Ferenccel: A hosszú távú cél megérteti veled, hogy a jelenlegi probléma csak átmeneti

2023. január 05. – 15:54

Másolás

Vágólapra másolva

Hogyan kezelik a válsághelyzeteket és mivel magyarázzák, hogy a vállalatuk az elmúlt időszakban a nehéz üzleti környezetben is erős eredményeket ért el – erről kérdeztük Rigó Ferencet, a Travelminit ügyvezető igazgatóját a Pénzcsinálók új videósorozatában. A Válságtréningben olyan erdélyi vállalkozók és vállalatvezetők beszélnek válságmenedzsmentről és az üzleti alapelveikről, akik az elmúlt időszakban bizonyították, hogy a nehéz gazdasági kontextus egyben új lehetőségeket is jelenthet.


Rigó Ferenc társával, Buzogány Lászlóval közösen 2013-ban alapította a belföldi piacra szakosodott Travelminit szállásfoglaló oldalt. A vállalat első három évében még a Magyarországról Romániába utazóknak nyújtott szállásfoglalási szolgáltatásokat, de minél inkább belemélyültek iparágba, annál nagyobb lehetőséget láttak abban, hogy a teljes belföldi szállásfoglaló piacot célozzák. Így 2017-től erőteljes váltás következett: a teljes belföldi piacra helyezték át a fókuszt, és az elmúlt évek gyors növekedése után ma már a második legnagyobb szereplőnek számítanak a hazai piacon a vendégforgalom és a szálláskínálat szerint.

A vállalat életében az elmúlt évek az akvizíciók és felvásárlások terén is mozgalmasan alakultak: 2021-ben a négy országban jelen lévő Szállás Csoporttal egyesültek, majd 2022-ben a cégcsoport gyors növekedésére felfigyelő lengyel Wirtualna Polska Holding vásárolta meg a teljes Szállás Csoporttal együtt a Travelminitet is.

„Abban hiszünk, hogy mi Kolozsváron sokkal jobban tudjuk, hogy milyen igényei vannak a romániai belföldi utazóknak, mint ahogy azt az Egyesült Államokból a versenytársaink látják. A globális piaci szereplőknek fogalmuk sincs, hogy mit jelent Bukarestből a Kárpatokat átszelve eljutni Brassó környékére egy átlagos péntek délután. Azt sem tudják, hogy mi az a dézsa, márpedig ezek a mikro-, lokális információk meghatározóak az utazási élmény szempontjából” – mondta el Rigó Ferenc ügyvezető igazgató, aki szerint az övék egy jó példa arra, hogy ugyan már voltak tőkeerős globális szereplők a piacon, néhány év alatt sikerült nulláról 25 millió euró közvetített forgalmat elérniük.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!