Válságtréning Rigó Ferenccel: A hosszú távú cél megérteti veled, hogy a jelenlegi probléma csak átmeneti

2023. január 5. – 16:54

Másolás

Vágólapra másolva

Hogyan kezelik a válsághelyzeteket és mivel magyarázzák, hogy a vállalatuk az elmúlt időszakban a nehéz üzleti környezetben is erős eredményeket ért el – erről kérdeztük Rigó Ferencet, a Travelminit ügyvezető igazgatóját a Pénzcsinálók új videósorozatában. A Válságtréningben olyan erdélyi vállalkozók és vállalatvezetők beszélnek válságmenedzsmentről és az üzleti alapelveikről, akik az elmúlt időszakban bizonyították, hogy a nehéz gazdasági kontextus egyben új lehetőségeket is jelenthet.


Rigó Ferenc társával, Buzogány Lászlóval közösen 2013-ban alapította a belföldi piacra szakosodott Travelminit szállásfoglaló oldalt. A vállalat első három évében még a Magyarországról Romániába utazóknak nyújtott szállásfoglalási szolgáltatásokat, de minél inkább belemélyültek iparágba, annál nagyobb lehetőséget láttak abban, hogy a teljes belföldi szállásfoglaló piacot célozzák. Így 2017-től erőteljes váltás következett: a teljes belföldi piacra helyezték át a fókuszt, és az elmúlt évek gyors növekedése után ma már a második legnagyobb szereplőnek számítanak a hazai piacon a vendégforgalom és a szálláskínálat szerint.

A vállalat életében az elmúlt évek az akvizíciók és felvásárlások terén is mozgalmasan alakultak: 2021-ben a négy országban jelen lévő Szállás Csoporttal egyesültek, majd 2022-ben a cégcsoport gyors növekedésére felfigyelő lengyel Wirtualna Polska Holding vásárolta meg a teljes Szállás Csoporttal együtt a Travelminitet is.

„Abban hiszünk, hogy mi Kolozsváron sokkal jobban tudjuk, hogy milyen igényei vannak a romániai belföldi utazóknak, mint ahogy azt az Egyesült Államokból a versenytársaink látják. A globális piaci szereplőknek fogalmuk sincs, hogy mit jelent Bukarestből a Kárpatokat átszelve eljutni Brassó környékére egy átlagos péntek délután. Azt sem tudják, hogy mi az a dézsa, márpedig ezek a mikro-, lokális információk meghatározóak az utazási élmény szempontjából” – mondta el Rigó Ferenc ügyvezető igazgató, aki szerint az övék egy jó példa arra, hogy ugyan már voltak tőkeerős globális szereplők a piacon, néhány év alatt sikerült nulláról 25 millió euró közvetített forgalmat elérniük.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!