Újra nekifutnának a Háromszéket is átszelő autópálya megvalósíthatósági tanulmányának

2023. február 7. – 12:07

Másolás

Vágólapra másolva

Friss iratcsomót készít elő a Közúti Infrastruktúráért Felelős Országos Társaság (CNAIR) annak a Brassót Bákóval összekötő, 176 kilométeresre tervezett autópályának a megvalósíthatósági tanulmányának az elkészítéséről, amelyre a versenytárgyalást januárban vissza kellett vonni – írja a Háromszék. A lap sajtóértesülésekre hivatkozva arról ír, hogy a CNAIR növelni fogja a megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére szánt források összegét, ugyanis nagy valószínűséggel ez vezetett a korábbi kiírások eredménytelenségéhez.

A mostani kiírás már a harmadik lesz a sorban. Az elsőt a Search Corporation és a PrimaCons Group vállalatok társulása nyerte, de a vállalatok 2022 őszén jelezték, hogy az előíirányzott források nem elegendőek a munkálatok elvégzésére, és a szerződés felbontását kérték.

Az A13-as autópályával kapcsolatos fejleményeket azért is kapnak nagy figyelmet, mert korábban Illyefalva és Szászhermány egyes lakosai is kifogásolták a stráda tervezett nyomvonalát. A lakók egyrészt azt kifogásolták, hogy a házakhoz túl közel haladna el az autópálya, de komoly elégedetlenséget szült a mezőgazdasági termelők részéről az is, hogy hátrányosan érintheti a tevékenységüket a szántóföldeket több darabba szelő infrastrukturális beruházás.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!