A több lakással rendelkezők és a lakásbérlők gondjait is megoldhatja egy új tervezet

2022. december 21. – 11:59

Másolás

Vágólapra másolva

Közvitára bocsátott kedden az energiaügyi minisztérium egy olyan sürgősségi rendelettervezetet, amely szerint eltörlik az áramfogyasztás kedvezményes árú számlázását kérelmező nyilatkozat benyújtásának szükségességét a több fogyasztási hellyel rendelkezők esetében. Virgil Popescu a News.ro szerint azt nyilatkozta a tervezet kapcsán, hogy azt még jövő héten jóvá fogja hagyni a kormány.

A közvitára bocsátott új előírás értelmében bárki részesülhet a kedvezményes tarifából, ha a havi fogyasztása az adott határérték alatt van, függetlenül attól, hogy hány fogyasztási hellyel rendelkezik.

Ez fontos módosítás a lakásbérlők szempontjából, hiszen a jelenleg még hatályban lévő törvény hátrányosan érinti őket amiatt, mert a bérelt lakásokban nagy esély van rá, hogy a tulajdonos több fogyasztási hellyel rendelkezik, emiatt a bérlők eleshetnek a 0,68 lejes vagy 0,80 lejes kilowattóránkénti kedvezőbb áraktól.

Az Országos Energiaszabályozó Hatóság (ANRE) múlt szerdán közölte, hogy az egy fogyasztási hellyel rendelkező háztartási fogyasztók automatikusan részesülnek az ársapka-rendelet által biztosított kedvezményekből, ha a havi áramfogyasztásuk a megszabott határérték alatt van. Ha a fogyasztónak a személyi igazolványában levő címen kívül más címre is van szerződése, egy nyilatkozatban pontosítania kell, hogy melyikre kéri az alacsonyabb díjszabást – ismertették.

Az ANRE alelnöke, Nagy-Bege Zoltán a Transtelexnek nyilatkozva múlt héten rámutatott, a több fogyasztási hellyel rendelkezők közül gyakorlatilag csak azoknak kell nyilatkozatot benyújtaniuk, akik nem a személyiben szereplő címre akarják kérni az alacsonyabb díjszabást.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!