Takarékoskodik az áramfogyasztással a lakosság: 8,1 százalékkal csökkent a fogyasztás a tavalyhoz képest

2022. november 14. – 11:53

Másolás

Vágólapra másolva

Az év első kilenc hónapjában 5,7 százalékkal csökkent az ország áramfogyasztása az előző év ugyanezen időszakához képest; a lakossági áramfogyasztás 8,1 százalékkal mérséklődött – közölte hétfőn az Országos Statisztikai Intézet adataira hivatkozva az Agerpres.

Az INS adatai szerint az ipari villamosenergia-fogyasztás 4,9 százalékkal csökkent, a közvilágítás fogyasztása azonban 3,2 százalékkal nőtt.

A jelzett időszakban az ország villamosenergia-termelése 6,6 százalékkal mérséklődött.

A legnagyobb mértékben, csaknem 25 százalékkal, a vízierőművek termelése csökkent, a hőerőműveké 1,1 százalékkal esett vissza. A naperőművek termelése ugyanakkor 3,7 százalékkal, a szélerőműveké 18,1 százalékkal nőtt.

Az idei első kilenc hónapban az áramimport 14,2 százalékkal 6,4 terawattórára (TWh), az export 9,1 százalékkal 5,1 TWh-ra nőtt 2021 azonos időszakához mérten.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!