Jóváhagyta a kormány Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtér légi határátkelőhelyének és vámhivatalának a megnyitását

2022. október 29. – 10:55

Másolás

Vágólapra másolva

Jóváhagyta pénteki ülésén a kormány Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtér légi határátkelőhelyének és vámhivatalának a megnyitását. A kabinet közleménye szerint a határátkelőhely és a vámhivatal is folyamatosan üzemel majd, számolt be az Agerpres.

A kormány szerint az intézkedés kedvez a gazdaság fejlődésének, ösztönzőleg hat az idegenforgalomra, valamint megkönnyíti az áruk és személyek mobilitását.

Az új nemzetközi repülőtér megnyitása az ország védelmére és a nemzetbiztonságára is pozitívan hat, mert segíti a csapatmozgásokat a nagysinki NATO-támaszpontra – olvasható a közleményben.

Mint korábban megírtuk, év végéig működőképes lesz, de még a járatok menetrendjét egyeztetni kell a légitársaságokkal, ezért az ígéretek ellenére idén novemberben még nem nyitják meg a Brassó melletti légikikötőt, közölte a Háromszék napilappal Adrian Veștea Brassó megyei tanácselnök.

Az elnök elmondása szerint a munkálatok befejezése és az összes jóváhagyás beszerzése még nem jelenti azt, hogy felszállhatnak a gépek, az első járat előtt hat hónapra van szükség a jegyek eladásához, a járatok népszerűsítéséhez, ezért nem lehet tartani a novemberi határidőt. Több légitársasággal is kötöttek már előszerződést, de még nem tudni, hogy pontosan mikor indulhat el a Brassó melletti légiforgalom.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!