Jóváhagyta a kormány Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtér légi határátkelőhelyének és vámhivatalának a megnyitását

2022. október 29. – 09:55

Másolás

Vágólapra másolva

Jóváhagyta pénteki ülésén a kormány Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtér légi határátkelőhelyének és vámhivatalának a megnyitását. A kabinet közleménye szerint a határátkelőhely és a vámhivatal is folyamatosan üzemel majd, számolt be az Agerpres.

A kormány szerint az intézkedés kedvez a gazdaság fejlődésének, ösztönzőleg hat az idegenforgalomra, valamint megkönnyíti az áruk és személyek mobilitását.

Az új nemzetközi repülőtér megnyitása az ország védelmére és a nemzetbiztonságára is pozitívan hat, mert segíti a csapatmozgásokat a nagysinki NATO-támaszpontra – olvasható a közleményben.

Mint korábban megírtuk, év végéig működőképes lesz, de még a járatok menetrendjét egyeztetni kell a légitársaságokkal, ezért az ígéretek ellenére idén novemberben még nem nyitják meg a Brassó melletti légikikötőt, közölte a Háromszék napilappal Adrian Veștea Brassó megyei tanácselnök.

Az elnök elmondása szerint a munkálatok befejezése és az összes jóváhagyás beszerzése még nem jelenti azt, hogy felszállhatnak a gépek, az első járat előtt hat hónapra van szükség a jegyek eladásához, a járatok népszerűsítéséhez, ezért nem lehet tartani a novemberi határidőt. Több légitársasággal is kötöttek már előszerződést, de még nem tudni, hogy pontosan mikor indulhat el a Brassó melletti légiforgalom.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!