Az ígéretek ellenére novemberben még nem indul el a Brassó melletti repülőtér

2022. május 13. – 11:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Év végéig működőképes lesz, de még a járatok menetrendjét egyeztetni kell a légitársaságokkal, ezért az ígéretek ellenére idén novemberben még nem nyitják meg a Brassó melletti légikikötőt – közölte a Háromszék napilappal Adrian Veștea Brassó megyei tanácselnök.

A tanácselnök elmondása szerint a munkálatok befejezése és az összes jóváhagyás beszerzése még nem jelenti azt, hogy felszállhatnak a gépek, az első járat előtt hat hónapra van szükség a jegyek eladásához, a járatok népszerűsítéséhez, ezért nem lehet tartani a novemberi határidőt. Több légitársasággal is kötöttek már előszerződést, de még nem tudni, hogy pontosan mikor indulhat el a Brassó melletti légiforgalom.

A munkálatok viszont jól haladnak: Alexandru Anghel, a vidombáki reptér igazgatója szerint április 25-én átadták az utasterminált, szerdán átvették a fényjelző rendszert, a szatelliteljárásokat és megkezdték a repülési eljárások kidolgozását. Ezek után következik a légtér meghatározása, július-augusztusban érkeznek a rádiónavigációs eszközök és a virtuális irányítótorony részei (a vidombáki repülőteret Aradról irányítják majd), ezt követően a repülés-ellenőrzést és az eljárások kiadását kell elvégezni.

A vidombáki repülőtérhez lesz az egyetlen olyan légikikötő, amely újonnan épült meg Romániában az elmúlt fél évszázadban. A tervek szerint a majdani Brassó–Bákó autópályáról és a Brassó–Segesvár vasútvonalról is építenek összeköttetést.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!