Két évig nem emeltek, most elkerülhetetlen volt: nő a távhő ára Csíkszeredában

2022. október 01. – 10:56

Másolás

Vágólapra másolva

A jelenlegi 250 lejről 360 lejre emelte a távhő gigakalóriánkénti lakossági árát pénteki ülésén a csíkszeredai városi tanács.

Korodi Attila polgármester az Agerpresnek elmondta, hogy a világjárvány okozta nehézségekre való tekintettel az elmúlt két évben nem emelkedett a távhő ára, de most elkerülhetetlen volt a drágítás.

„Már a múlt évben jeleztem, hogy ebben az évben már emelni kell az árat. Erre azért volt szükség, mert a távhő előállítása is jelentősen drágult, a teljes összeget nem tudjuk fedezni a helyi költségvetésből” – mondta az elöljáró. Hozzátette, hogy a távhő-szolgáltatásra csatlakozott lakások tulajdonosai így sem fognak többet fizetni havonta az egyéni hőközpontokkal felszerelt lakások tulajdonosainál a fűtésért.

Korodi hangsúlyozta azt is, hogy a híresztelések ellenére a város oktatási intézményeik fűtése zavartalan lesz a tél folyamán. Csíkszereda polgármestere erről a Transtelexnek is beszélt abban az összesítésünkben, amelyben arra kerestük a választ, hogyan készülnek a télre az erdélyi és partiumi önkormányzatok.