Mégsem indul októberben az Air Connect Kolozsvár és Budapest közötti járata

2022. szeptember 30. – 11:23

Másolás

Vágólapra másolva

Jövő tavaszig elhalasztja az indulást az Air Connect román tulajdonban lévő légitársaság, a döntés a Kolozsvár és Budapest között tervezett járatokat is érinti – írja a Profit.ro. A regionális startup-légitársaság még augusztus végén jelentette be, hogy október közepétől kis méretű repülőkkel járatot indít a magyar főváros és Kolozsvár, valamint Bukarest között. A járatok heti két-két alkalommal, kedden és szombaton közlekedtek volna.

A légitársaság vezetősége a mostani döntést azzal magyarázza, hogy késik a légitársaság által megrendelt második repülő leszállítása, emellett a járatok operatív előkészítése miatt is indokoltnak tartották a halasztást. Az indulás új céldátuma 2023. március 26.

A légitársaság közlése szerint azok az utasok, akik már foglalással rendelkeznek a légitársaság most törölt járataira, e-mailben és telefonon kapnak értesítést arról, hogy két lehetőség közül választhatnak: visszakérhetik a foglalás árát, illetve dönthetnek úgy is, hogy a március végi indulás utánra teszik át a foglalásukat. Az Air Connect emellett azt is bejelentette, hogy a döntés miatt most pórul járt utasok egy ingyenes jegyet is kapnak a légitársaság által üzemeltetett járatokra, feltéve, ha a foglalásukat 2023. január 15-ig elhelyezik.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!