Mégsem indul októberben az Air Connect Kolozsvár és Budapest közötti járata

2022. szeptember 30. – 11:23

Másolás

Vágólapra másolva

Jövő tavaszig elhalasztja az indulást az Air Connect román tulajdonban lévő légitársaság, a döntés a Kolozsvár és Budapest között tervezett járatokat is érinti – írja a Profit.ro. A regionális startup-légitársaság még augusztus végén jelentette be, hogy október közepétől kis méretű repülőkkel járatot indít a magyar főváros és Kolozsvár, valamint Bukarest között. A járatok heti két-két alkalommal, kedden és szombaton közlekedtek volna.

A légitársaság vezetősége a mostani döntést azzal magyarázza, hogy késik a légitársaság által megrendelt második repülő leszállítása, emellett a járatok operatív előkészítése miatt is indokoltnak tartották a halasztást. Az indulás új céldátuma 2023. március 26.

A légitársaság közlése szerint azok az utasok, akik már foglalással rendelkeznek a légitársaság most törölt járataira, e-mailben és telefonon kapnak értesítést arról, hogy két lehetőség közül választhatnak: visszakérhetik a foglalás árát, illetve dönthetnek úgy is, hogy a március végi indulás utánra teszik át a foglalásukat. Az Air Connect emellett azt is bejelentette, hogy a döntés miatt most pórul járt utasok egy ingyenes jegyet is kapnak a légitársaság által üzemeltetett járatokra, feltéve, ha a foglalásukat 2023. január 15-ig elhelyezik.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!