Budapesti repülőjáratokat indít októberben Kolozsvárról és Bukarestből az Air Connect román légitársaság

2022. augusztus 27. – 14:02

Másolás

Vágólapra másolva

Október közepén indítja el járatait Budapestre Bukarestből és Kolozsvárról az Air Connect, a román regionális startup-légitársaság tájékoztatása szerint hetente két-két alkalommal, számolt be az airportal.hu.

Az Air Connect járatai a cég közlése szerint október 15-től repülnek Budapestre a Bukarest Henri Coandă (Otopeni – OTP) légikikötőből, valamint a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről (Cluj – CLJ).

A járatok hetente két-két alkalommal, a keddi és szombati napokon közlekednek a regionális légitársaság – egyelőre még béta-üzemben működő – honlapján elérhető adatok szerint.

A járatok úgynevezett W-alakban közlekednek, Bukarest – Budapest – Kolozsvár – Budapest – Bukarest útvonalon.

Keddenként 9 órakor száll fel a járat Bukarestből és 9:50-kor érkezik Budapestre (KS 1201), majd 10:20-kor indul Kolozsvárra, ahol 12:35-kor száll le (KS 2202). Kolozsvárról 13:05-kor indul vissza a magyar fővárosba, ahova 13:20-kor érkezik meg (KS 2203), majd Ferihegyről 13:50-kor száll fel és 16:40-kor érkezik vissza Bukarestbe (KS 1202).

A menetrend szerinti tervezett repülési idő Budapest és Kolozsvár között 1 óra 15 perc, Budapest és Bukarest között 1 óra 50 perc. Ami az árakat illeti, Bukarestből és Kolozsvárról is egyaránt 50,70 eurónál, azaz kb. 250 lejnél kezdődnek.

A járatok szombatonként is hasonló a menetrend szerint közlekednek, azonban 2 órával korábban indulnak és érkeznek.

A légitársaság egyelőre egy darab 8 éves ATR 72-600-as repülőgéppel rendelkezik, amelynek fedélzetét 68 turista osztályú üléssel szerelték fel. Az öt román magánbefektető által létrehozott startup-légitársaság 2022 augusztusában kezdte meg működését, a cég romániai belföldi útvonalak teljesítése mellett az ország regionális reptereiről a környező nagyobb légikikötőkbe közlekedő útvonalak, valamint nyaralójáratok üzemeltetését tervezi.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!