Budapesti repülőjáratokat indít októberben Kolozsvárról és Bukarestből az Air Connect román légitársaság

2022. augusztus 27. – 14:02

Másolás

Vágólapra másolva

Október közepén indítja el járatait Budapestre Bukarestből és Kolozsvárról az Air Connect, a román regionális startup-légitársaság tájékoztatása szerint hetente két-két alkalommal, számolt be az airportal.hu.

Az Air Connect járatai a cég közlése szerint október 15-től repülnek Budapestre a Bukarest Henri Coandă (Otopeni – OTP) légikikötőből, valamint a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről (Cluj – CLJ).

A járatok hetente két-két alkalommal, a keddi és szombati napokon közlekednek a regionális légitársaság – egyelőre még béta-üzemben működő – honlapján elérhető adatok szerint.

A járatok úgynevezett W-alakban közlekednek, Bukarest – Budapest – Kolozsvár – Budapest – Bukarest útvonalon.

Keddenként 9 órakor száll fel a járat Bukarestből és 9:50-kor érkezik Budapestre (KS 1201), majd 10:20-kor indul Kolozsvárra, ahol 12:35-kor száll le (KS 2202). Kolozsvárról 13:05-kor indul vissza a magyar fővárosba, ahova 13:20-kor érkezik meg (KS 2203), majd Ferihegyről 13:50-kor száll fel és 16:40-kor érkezik vissza Bukarestbe (KS 1202).

A menetrend szerinti tervezett repülési idő Budapest és Kolozsvár között 1 óra 15 perc, Budapest és Bukarest között 1 óra 50 perc. Ami az árakat illeti, Bukarestből és Kolozsvárról is egyaránt 50,70 eurónál, azaz kb. 250 lejnél kezdődnek.

A járatok szombatonként is hasonló a menetrend szerint közlekednek, azonban 2 órával korábban indulnak és érkeznek.

A légitársaság egyelőre egy darab 8 éves ATR 72-600-as repülőgéppel rendelkezik, amelynek fedélzetét 68 turista osztályú üléssel szerelték fel. Az öt román magánbefektető által létrehozott startup-légitársaság 2022 augusztusában kezdte meg működését, a cég romániai belföldi útvonalak teljesítése mellett az ország regionális reptereiről a környező nagyobb légikikötőkbe közlekedő útvonalak, valamint nyaralójáratok üzemeltetését tervezi.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!