Túl drága lett, ezért felbontják a Brassót Bákóval összekötő autópálya tervezési szerződését

2022. szeptember 15. – 13:20

Másolás

Vágólapra másolva

Egy ideig felszusszanhatnak az illyefalviak: még szeptemberben felbontják a Brassót Sepsiszentgyörggyel, Kézdivásárhellyel és Bákóval összekötő, A13-as autópálya megtervezésére kötött szerződést – tudta meg a fejleményeket a Marosvásárhelyi Rádió.

Elekes Róbert a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) regionális szóvivője szerint a kivitelező a megnövekedett árak miatt nem tudja vállalni a talajfúrásokat, ezért kell szerződést bontani és újra kezdeni az egész procedúrát.

A végleges nyomvonal-tervezet – Forrás: Fodor Imre Facebook-oldala
A végleges nyomvonal-tervezet – Forrás: Fodor Imre Facebook-oldala

Mint kifejtette, az új konzorcium kiválasztására versenytárgyalást hirdetnek, ez a folyamat minden bizonnyal elhúzódhat, de a tervek elkészítése már gyorsabb ütemű lehet, hiszen a nyomvonal kijelölése már megtörtént.

A Transtelex áprilisban járt a Kovászna megyei Illyefalván, ahol az autópálya nyomvonalának módosítását kérték a helyi lakosok, emiatt több megmozdulást is szerveztek. Akkor azt kifogásolták, hogy az autópálya vészesen közel haladna el a településük mellett, de szerintük a gazdák is pórul járnak, mert több területet szelne ketté a tervezett szakasz. A megkeresésünkre egy helyi vállalkozó elmondta, tudja, hogy méltányos árat kapna a kisajátításkor, de számára azért is elkeserítő a helyzet, mert „az életben vannak olyan dolgok, amelyek nem eladók”.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!