Túl drága lett, ezért felbontják a Brassót Bákóval összekötő autópálya tervezési szerződését

2022. szeptember 15. – 12:20

Másolás

Vágólapra másolva

Egy ideig felszusszanhatnak az illyefalviak: még szeptemberben felbontják a Brassót Sepsiszentgyörggyel, Kézdivásárhellyel és Bákóval összekötő, A13-as autópálya megtervezésére kötött szerződést – tudta meg a fejleményeket a Marosvásárhelyi Rádió.

Elekes Róbert a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) regionális szóvivője szerint a kivitelező a megnövekedett árak miatt nem tudja vállalni a talajfúrásokat, ezért kell szerződést bontani és újra kezdeni az egész procedúrát.

A végleges nyomvonal-tervezet – Forrás: Fodor Imre Facebook-oldala
A végleges nyomvonal-tervezet – Forrás: Fodor Imre Facebook-oldala

Mint kifejtette, az új konzorcium kiválasztására versenytárgyalást hirdetnek, ez a folyamat minden bizonnyal elhúzódhat, de a tervek elkészítése már gyorsabb ütemű lehet, hiszen a nyomvonal kijelölése már megtörtént.

A Transtelex áprilisban járt a Kovászna megyei Illyefalván, ahol az autópálya nyomvonalának módosítását kérték a helyi lakosok, emiatt több megmozdulást is szerveztek. Akkor azt kifogásolták, hogy az autópálya vészesen közel haladna el a településük mellett, de szerintük a gazdák is pórul járnak, mert több területet szelne ketté a tervezett szakasz. A megkeresésünkre egy helyi vállalkozó elmondta, tudja, hogy méltányos árat kapna a kisajátításkor, de számára azért is elkeserítő a helyzet, mert „az életben vannak olyan dolgok, amelyek nem eladók”.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!