Eddig 2098 személy kért konzuli segítséget a Blue Air járatok törlése miatt

2022. szeptember 7. – 12:06

Másolás

Vágólapra másolva

Eddig összesen 2098 román állampolgár fordult konzuli segítségnyújtásért Blue Air-járatuk törlése miatt – közölte szerdán a miniszterelnök. Nicolae Ciucă a szerdai kormányülés elején az Agerpres szerint rámutatott, sokan rekedtek külföldi reptereken a Blue Air légitársaság járatainak törlése miatt, a kormány emiatt döntött úgy kedd este, hogy közbelép az utasok megsegítésére, és az illetékes minisztériumok megtették a szükséges intézkedéseket.

„Az állami költségvetésből erre a célra elkülönített összegeket vissza kell követelni a helyzetet előidéző cégtől. Emiatt arra kérem az Országos Fogyasztóvédelmi Ügynökséget, hogy a nap 24 órájában kísérje figyelemmel és ellenőrizze az egész folyamatot, az illetékes minisztériumok pedig biztosítsák a helyzet kezelésére kijelölt valamennyi struktúra működését a mai ülésen elfogadandó kormányhatározat teljes érvényességi ideje alatt” – fejtette ki Ciucă.

Elmondta, a külügyminisztériumtól szerda reggel kapott információk értelmében ebben az ügyben eddig 2098 román állampolgár fordult konzuli segítségnyújtásért.

A Blue Air légitársaság kedden bejelentette, hogy szeptember 6-ától 12-éig felfüggeszti minden romániai járatát. A tájékoztatásuk szerint a járatokat azért kell törölni, mert a társaság számláinak zárolása miatt nem tudják fedezni a napi működési költségeket.

A román külképviseleteken vagy a román külügyminisztérium 0040751084537-es számán kérhetnek segítséget azok a román állampolgárok, akik a Blue Air járatainak felfüggesztése miatt külföldi repülőtereken rekedtek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!