Eddig 2098 személy kért konzuli segítséget a Blue Air járatok törlése miatt

2022. szeptember 7. – 12:06

Másolás

Vágólapra másolva

Eddig összesen 2098 román állampolgár fordult konzuli segítségnyújtásért Blue Air-járatuk törlése miatt – közölte szerdán a miniszterelnök. Nicolae Ciucă a szerdai kormányülés elején az Agerpres szerint rámutatott, sokan rekedtek külföldi reptereken a Blue Air légitársaság járatainak törlése miatt, a kormány emiatt döntött úgy kedd este, hogy közbelép az utasok megsegítésére, és az illetékes minisztériumok megtették a szükséges intézkedéseket.

„Az állami költségvetésből erre a célra elkülönített összegeket vissza kell követelni a helyzetet előidéző cégtől. Emiatt arra kérem az Országos Fogyasztóvédelmi Ügynökséget, hogy a nap 24 órájában kísérje figyelemmel és ellenőrizze az egész folyamatot, az illetékes minisztériumok pedig biztosítsák a helyzet kezelésére kijelölt valamennyi struktúra működését a mai ülésen elfogadandó kormányhatározat teljes érvényességi ideje alatt” – fejtette ki Ciucă.

Elmondta, a külügyminisztériumtól szerda reggel kapott információk értelmében ebben az ügyben eddig 2098 román állampolgár fordult konzuli segítségnyújtásért.

A Blue Air légitársaság kedden bejelentette, hogy szeptember 6-ától 12-éig felfüggeszti minden romániai járatát. A tájékoztatásuk szerint a járatokat azért kell törölni, mert a társaság számláinak zárolása miatt nem tudják fedezni a napi működési költségeket.

A román külképviseleteken vagy a román külügyminisztérium 0040751084537-es számán kérhetnek segítséget azok a román állampolgárok, akik a Blue Air járatainak felfüggesztése miatt külföldi repülőtereken rekedtek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!