A Wizz Air már a Blue Air helyének átvételén dolgozik

2022. szeptember 7. – 16:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Wizz Air már azon „dolgozik”, hogy átvegye a Blue Air helyét a romániai piacon. A Magyarországról indult fapados társaság ugyanis szerdán közölte, hogy 5 repülővel növelik a Bukarestben állomásozó flottájuk számát mindössze 24 órával azt követően, hogy a Romániában legnagyobb versenytársnak számító Blue Air bejelentette, szeptember 12-ig minden romániai járatát felfüggeszti, mivel a Környezetvédelmi Alappal szemben fennálló 28 millió lejes adóssága miatt zárolták a társaság számláit.

„Azt tapasztaltuk, hogy az elmúlt napokban jelentősen megnőtt a kereslet a légiközlekedési szolgáltatások iránt Romániában, ennek eredményeként úgy döntöttünk, hogy további 5 repülővel növeljük a bukaresti bázison állomásozó repülőink számát, így összesen 17 géppel fogunk rendelkezni a román fővárosban. A repülőgépek a lehető leghamarabb, már októbertől érkeznek, ugyanakkor már szeptember 9-től növeljük a meglévő járataink gyakoriságát. Három új útvonal is indul Athénba, Prágába és Lárnakába, emellett 30 meglévő útvonalon növeljük a járatsűrűséget Kolozsvárról, Iași-ból, Nagyszebenből és Bákóból” – mondta Jekel Evelin, a Wizz Air megbízott hálózati igazgatója egy bukaresti sajtótájékoztatón, amelyről az Economica gazdasági portál számolt be.

A Wizz Air képviselője azt is elmondta, hogy a döntésük eredményeként 2,6 millió szabad ülőhellyel bővül az évente 14 milliósra becsült kapacitásuk. Arra a kérdésre, hogy amennyiben a Blue Air nem döntött volna a járatok felfüggesztése mellett, akkor a Wizz Air hasonlóan hirtelen döntött volna-e a bővítésen, Jekel Evelin csak annyit válaszolt, hogy

a mostani bővítési tervet a társaság 24 óra alatt állította össze.

A Wizz Air igazgatója azt is elmondta, hogy a Blue Airrel történtek a Wizz Air esetében nem ismétlődhetnek meg, a társaság ugyanis pénzügyileg stabil, 1,6 milliárd euró likvid pénzeszközzel rendelkezik. Hogy a Blue Airrel mi történt, arról itt írtunk részletes cikket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!